Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Στο Κίεβο ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΚΙΕΒΟ.--

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, αναμενόταν να μεταβεί χτες στο Κίεβο για συνομιλίες με την ουκρανική κυβέρνηση και να διερευνήσει τις πιθανότητες συνάντησης του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, με τον Ντόναλντ Τραμπ. Η επίσκεψη Μπόλτον έρχεται να προστεθεί στην κινητικότητα των επαφών που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στις διαπραγματεύσεις για τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι ΗΠΑ διεκδικούν αναβαθμισμένο ρόλο.

«Για εμένα είναι μια ευκαιρία να μιλήσω για ορισμένες προτεραιότητες που έχουμε και, επίσης, λόγω της νέας (ουκρανικής) κυβέρνησης, να ακούσω τις δικές της προτεραιότητες», δήλωσε ο Μπόλτον στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως μια συνάντηση ανάμεσα στον Τραμπ και τον Ζελένσκι ενδέχεται να πραγματοποιηθεί σύντομα, ίσως και κατά την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Πολωνία στα τέλη Αυγούστου.

Η προεδρία της γειτονικής Λευκορωσίας ανακοίνωσε χτες ότι ο Μπόλτον αναμένεται να μεταβεί στη Λευκορωσία και να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο, ίσως αύριο Πέμπτη.

Τη Δευτέρα ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμ. Μακρόν, ανακοίνωσε πως τον Σεπτέμβρη θα συγκληθεί Σύνοδος Κορυφής του «σχήματος της Νορμανδίας» (Ρωσία, Ουκρανία, Γαλλία, Γερμανία), για να εξεταστούν η πρόοδος των διαπραγματεύσεων και η εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ