Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 - Κυριακή 25 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ
Νέα περιστατικά βίας

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Εκρηξη, που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής έξω από τη φυσική πηγή Μπουμπίν, κοντά σε εβραϊκό εποικισμό της κεντρικής Δυτικής Οχθης, προκάλεσε το θάνατο μιας 17χρονης και σοβαρό τραυματισμό 2 μελών μιας οικογένειας εποίκων, νέα μπλόκα και τρομοκρατικές εφόδους των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων σε παρακείμενα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Η έκρηξη, που αποδόθηκε από την πρώτη ώρα «σε επίθεση Παλαιστινίων», προκάλεσε το θάνατο και της 17χρονης που κατέληξε σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ όπου διακομίσθηκαν επίσης ο 47χρονος πατέρας της και ο 20χρονος αδελφός της. Ο ισραηλινός στρατός απέκλεισε την περιοχή που βρίσκεται δυτικά της Ραμάλας και νοτιοανατολικά της πόλης Ντόλεφ, εξαπολύοντας ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη πιθανών δραστών.

Αργά το απόγευμα της προηγούμενης μέρας ένας Εβραίος έποικος οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου παρέσυρε ένα εξάχρονο κοριτσάκι παλαιστινιακής καταγωγής στο χωριό Τζαμπάα που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Βηθλεέμ στη νότια κατεχόμενη Δυτική Οχθη. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε λίγη ώρα αργότερα για νοσηλεία στο κοντινότερο νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ