Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 - Κυριακή 25 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Πιο κοντά ο στόχος των εργοδοτών για κατάργηση της αποζημίωσης

Η κυβέρνηση της ΝΔ συμπληρώνει το αντεργατικό πλαίσιο με διατάξεις που διευκολύνουν τις απολύσεις και ταυτόχρονα φέρνουν πιο κοντά το στόχο της εργοδοσίας για κατάργηση της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης.

Η κατάργηση του «βάσιμου λόγου απόλυσης», που με τρόπο αποσπασματικό και προσχηματικό ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, είναι ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στην πραγματικότητα, είτε με «βάσιμο λόγο» είτε χωρίς, στο πολυδαίδαλο αντεργατικό πλαίσιο υπάρχουν όλα τα «παραθυράκια» για να δικαιολογήσει η εργοδοσία μια απόλυση. Ωστόσο, η κατάργηση του «βάσιμου λόγου» υποδηλώνει εξελίξεις ως προς το ζήτημα της αποζημίωσης απόλυσης.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για να ψηφίσει τον «βάσιμο λόγο», επικαλέστηκε στην αιτιολογική έκθεση του νόμου την ενσωμάτωση του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη. Τον ίδιο Χάρτη επικαλέστηκε, όμως, και ο ΣΕΒ για να ζητήσει «μία συνολική και δη ριζική αναμόρφωση του δικαίου απόλυσης, που να αντιμετωπίζει τόσο το ζήτημα της αιτίας της απόλυσης, όσο και μεταξύ άλλων το ζήτημα της καταβολής νόμιμης αποζημίωσης, όχι κατ' ανάγκη στην κατεύθυνση της κατάργησής της, αλλά του εξορθολογισμού, τόσο του καταβαλλόμενου ποσού όσο και των περιπτώσεων που θα πρέπει να καταβάλλεται».

Με άλλα λόγια, η επίκληση και η αντιπαράθεση για την ερμηνεία του Κοινωνικού Χάρτη της ΕΕ ανοίγουν το δρόμο για επιδείνωση της αντεργατικής νομοθεσίας για τις απολύσεις, όπως ζητάει ο ΣΕΒ. Τις εξελίξεις προς αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται πως επιταχύνει η ΝΔ.

Το στέρεο έδαφος για κλιμάκωση της επίθεσης και στο ζήτημα των απολύσεων έχουν στρώσει με αντεργατικούς νόμους όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με αποκορύφωμα τη διάταξη που ψηφίστηκε το 2017 και απελευθέρωσε παραπέρα τις ομαδικές απολύσεις, διευκολύνοντας τη σχετική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, ο νόμος αυτός αντικατέστησε ακόμα και αυτήν τη διοικητική έγκριση που απαιτούνταν, με μια απλή και άνευ ουσίας «διαδικασία κοινοποίησης» στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ), καθορίζοντας μάλιστα με σαφήνεια ότι τυχόν αρνητική γνωμάτευση του ΑΣΕ δεν συνιστά «τεκμήριο ακυρότητας» των ομαδικών απολύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ