Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δωρεάν ξενάγηση

Την ερχόμενη Πέμπτη 29 Αυγούστου, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη οργανώνει δωρεάν ξενάγηση στην περιοδική έκθεση με τίτλο «Από τα Μακεδονικά στα Θεσσαλικά Τέμπη: Από τη Ρεντίνα στη Βελίκα», η οποία εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στις 21/12/2018 στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων του ΜΒΠ «Κυριάκος Κρόκος». Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από τους επιμελητές της έκθεσης.

Στην έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη, παρουσιάζονται πέντε επιλεγμένες οχυρωμένες θέσεις από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους επειδή έχουν ιδρυθεί, κατασκευαστεί ή ανακαινιστεί κατά τα χρόνια του αυτοκράτορα Ιουστινιανού Α' (527 - 565). Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην επικοινωνία και στα δίκτυα των δρόμων που διαμορφώθηκαν μεταξύ των οχυρών, αλλά και στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις που αναπτύχθηκαν στην περιοχή. Παράλληλα, αναδεικνύεται η πορεία κάθε θέσης διαχρονικά.

Επιπλέον, η έκθεση αποτελεί άλλη μια ευκαιρία για το Μουσείο να αναδείξει σημαντικά ανασκαφικά ευρήματα της περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας, τα οποία φυλάσσονται στις αποθήκες του και μέχρι σήμερα δεν έχουν εκτεθεί στο κοινό.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org