Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαδικασίες για την ανάδειξη ηγεσίας στον Αρειο Πάγο

Από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για διατύπωση γνώμης περνούν σήμερα οι έξι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου και αύριο οι έξι υποψήφιοι για τη θέση του εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου. Την επόμενη βδομάδα πιθανότατα θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο για την τελική επιλογή του νέου προέδρου και του νέου εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο θέσεις αυτές παραμένουν κενές από τις 30 Ιούνη, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είχε αρνηθεί να υπογράψει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Οι έξι υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου είναι κατά σειρά οι αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου: Αγγελική Αλειφεροπούλου, Γεώργιος Λέκας, Πηνελόπη Ζωντανού, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, Ειρήνη Καλού και Δήμητρα Κοκοτίνη. Οι έξι υποψήφιοι για τη θέση του εισαγγελέα κατά σειρά είναι οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Δημήτριος Δασούλας, Βασίλειος Πλιώτας, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, Βασιλική Θεοδώρου, Ευσταθία Σπυροπούλου και Παναγιώτης Καραγιάννης.

Μέχρι το τέλος της βδομάδας ή στις αρχές της επόμενης αναμένεται να ανακοινωθεί και το όνομα του νέου ή της νέας προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού που θα αντικαταστήσει την Βασιλική Θάνου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ