Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

(Τεύχος 182, ΑΠΡΙΛΗΣ - ΜΑΗΣ - ΙΟΥΝΗΣ)

Με κύριο άρθρο - κάλεσμα στους αγωνιστές της Αντίστασης και του ΔΣΕ, στους φίλους και απογόνους τους και ιδιαίτερα στους επαναπατρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες, κυκλοφορεί το περιοδικό της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» (τ. 182, Απρίλη - Μάη - Ιούνη) για αποφασιστική ενίσχυση, στις εκλογές του Ιούλη, του τιμημένου ΚΚΕ, που υπήρξε ο οργανωτής και η ψυχή της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Στο τεύχος αυτό, επίσης, δημοσιεύεται η ομιλία - παρέμβαση στη Βουλή του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, κατά τη συζήτηση της «Εκθεσης της Διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών» που έφερε προεκλογικά η κυβέρνηση για να δημαγωγήσει, ενώ επί της ουσίας παραπέμπει το θέμα στις ελληνικές καλένδες...

Το περιοδικό που, φέτος, είναι αφιερωμένο στα 75 χρόνια από την Απελευθέρωση της χώρας από τους ναζί κατακτητές (1944 - 2019) και στα 70 χρόνια από το τέλος της Εποποιίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (1949 - 2019) δημοσιεύει την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στην εκδήλωση παρουσίασης του «Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ 1918 -1949» (στο προηγούμενο τεύχος μας είχαν δημοσιευθεί οι ομιλίες του Δ. Κουτσούμπα και της Ελ. Μπέλλου). Ενώ περιλαμβάνεται και ρεπορτάζ από την εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης της ΚΕ του ΚΚΕ «ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ», που ολοκληρώθηκε με την κυκλοφορία 18 τόμων του Μαρτυρολογίου.

Στη στήλη «Επέτειοι» δημοσιεύονται ρεπορτάζ από τις εκδηλώσεις τιμής για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και σημείωμα αφιερωμένο στη ζωή και τη δράση του κομμουνιστή ήρωα Νίκου Μπελογιάννη μέχρι την άνανδρη εκτέλεσή του μαζί με τους συντρόφους του.

Πλούσια ρεπορτάζ δημοσιεύονται, επίσης, και στις άλλες στήλες. Στις ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΣΕ δημοσιεύεται ρεπορτάζ σχετικά με την παράδοση στο ΚΚΕ της πυξίδας του ταξίαρχου του ΔΣΕ Μπαντέκου (Νίκου Μπάλαλα) αλλά και τη δράση του Δημοκρατικού Στρατού Κεφαλονιάς, όπως για την λιγότερο γνωστή, συμμετοχή - διεθνιστική βοήθεια Ούγγρων γιατρών στον ΔΣΕ. Επίσης, περιλαμβάνεται ύλη στις άλλες στήλες σχετικά με τις δραστηριότητες των Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ απ' ολόκληρη τη χώρα.

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» διατίθεται:

  • Στα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ: Μαυρομματαίων 12, Αθήνα, τηλέφωνο 210.8222.952, Φαξ: 210.8834.093.
  • Στα κατά τόπους παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ