Τρίτη 20 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των 26 απολυμένων συμβασιούχων από το δήμο Καλαμάτας, που εργάζονταν στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και διεκδικούν μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας την επαναπρόσληψή τους, εκφράζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι οι απολυμένοι συμβασιούχοι εργάζονταν για πάνω από τρία χρόνια στη ΔΕΥΑ και τώρα με τις απολύσεις «ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης. Στη λογική της ανακύκλωσης και του τσακίσματος των εργατικών δικαιωμάτων, πετιούνται στο δρόμο της ανεργίας οι 26 εργαζόμενοι.

Τι και αν άλλαξε η κυβέρνηση, τι και αν άλλαξε η δημοτική αρχή, στην πραγματικότητα "άλλαξε μόνο ο Μανωλιός". Μαζί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν απορρίψει την πρόταση εκατό και πλέον Ομοσπονδιών και Σωματείων του δημόσιου τομέα, που ζητούσαν την κατάργηση του άρθρου 103 του Συντάγματος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων. Σε αυτόν το δρόμο η ΝΔ με την αποδοχή και της πλειοψηφίας των δημάρχων νομοθέτησε άρον άρον και την κατάργηση της διάταξης περί μη εξαντλήσεως των ένδικων μέσων από τις δημοτικές αρχές, προκειμένου να κλείσουν και την όποια πιθανότητα είχαν οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν δικαστικά την παραμονή στην εργασία.

(...) Το ΠΑΜΕ εκφράζει για μια ακόμη φορά τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του Σωματείου και των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας και θα στηρίξει με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα τους. Καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν με όλους τους τρόπους την εργατική τους αλληλεγγύη. Οι απολύσεις να μην περάσουν. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το μήνυμα παραδόθηκε και στη νέα δημοτική αρχή(30/8/2019)
Απεργία στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας(28/8/2019)
Κινητοποίηση στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας(27/8/2019)
Απαντούν ενωμένοι στις μεθοδεύσεις υπονόμευσης του αγώνα τους(2/8/2019)
Νέες κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων(19/7/2019)
Νέα κινητοποίηση για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων(5/7/2019)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org