Τρίτη 20 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Παραμένουν τα ερωτήματα για το θάνατο του 36χρονου εργάτη

Παραμένουν τα ερωτήματα για το θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» που έγινε στις 11 Ιούλη στη ΛΑΡΚΟ, όπου έχασε τη ζωή του ο 36χρονος Αρης Δάρρας, γιος συνταξιούχου εργαζόμενου της ΛΑΡΚΟ και αδερφός εργαζόμενου στο εργοστάσιο. Ο νεαρός εργάτης τραυματίστηκε θανάσιμα από χτύπημα στο κεφάλι, την ώρα που πραγματοποιούσε ρύθμιση και δοκιμές στο σύστημα ζύγισης της γερανογέφυρας. Τις επόμενες μέρες αναμένεται και το επίσημο πόρισμα για τις συνθήκες του «ατυχήματος», που ως συνήθως δεν πρόκειται να «φωτίσει» τις πραγματικές ευθύνες κράτους και εργοδοσίας για τα πολλαπλά «ατυχήματα» στο εργοστάσιο, που «στοιχίζουν» στους εργαζόμενους σοβαρούς τραυματισμούς, ακόμα και την απώλεια συναδέλφων τους.

Στο μεταξύ, μέσα σε κλίμα θλίψης έγινε την περασμένη Κυριακή στη Λάρυμνα το μνημόσυνο του 36χρονου εργαζόμενου. Τιμώντας τη μνήμη του, παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία του Κόμματος με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, συνάδελφοί του, συνδικαλιστές από το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας και το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, που είχε κηρύξει 48ωρη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θανατηφόρο «ατύχημα».

Τραυματισμός οικοδόμου στο Ηράκλειο

Στο μεταξύ, νέο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε χτες το μεσημέρι στον νομό Ηρακλείου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων. Το «ατύχημα» έγινε περίπου στη 1 το μεσημέρι «στο υπό ανέγερση Δημοτικό Σχολείο Γαζίου σε εργασίες θεμελίωσης - σκυροδέτησης τοιχίων περίφραξης, όταν μηχάνημα χτύπησε τον συνάδελφό μας οικοδόμο. Ο 37χρονος συνάδελφος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, με κάταγμα στο αριστερό πόδι (...).

Ευχόμαστε περαστικά στον συνάδελφο και ταχεία ανάρρωση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας και να καταγγέλλουν περιστατικά ασυδοσίας στο Συνδικάτο. Ευθύνη φέρει τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες που δίνουν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε γαλέρες. Για εμάς το πολυτιμότερο είναι να γυρνάμε στο σπίτι μας και όχι να αφήνουμε το αίμα μας στους χώρους δουλειάς που πάμε να βγάζουμε ένα μεροκάματο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ