Τρίτη 20 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στις 7 Σεπτέμβρη το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Στις 26/8 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συναυλία έξω από το ΕΚΘ

Με σύνθημα «Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε την πάλη μας, με κορύφωση τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ», η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 7 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στο ίδιο πλαίσιο, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., προγραμματίζεται συναυλία - γλέντι στο πάρκο μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση της ΝΔ με τις προγραμματικές της δηλώσεις φέρνει στο τραπέζι νέα παραπλάνηση για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Με την κοροϊδία περί "δίκαιης ανάπτυξης", "επιστροφής στην κανονικότητα", "τέλους των μνημονίων", προσπαθεί να πείσει ότι μέχρι το 2060 πρέπει να γίνουν ανεκτές από το σύνολο του λαού μας οι συνεχείς απώλειες σε μισθό, συντάξεις, Κοινωνική Πρόνοια.

Εχει γίνει ήδη σαφές ότι οι αντιλαϊκές "μεταμνημονιακές δεσμεύσεις", τα ματωμένα πλεονάσματα, οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, τα διάφορα μέτρα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους θα ξεδιπλωθεί η κυβερνητική πολιτική.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει ευθεία παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση και συντριπτικό χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για λογαριασμό του κεφαλαίου. Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι ετοιμάζεται νέος συνδικαλιστικός νόμος ο οποίος θα προβλέπει ηλεκτρονικό φακέλωμα σε βάρος των συνδικαλιστικών οργανώσεων και ηλεκτρονική ψηφοφορία για την κήρυξη απεργίας!

(...) Να μην τολμήσουν! Το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται σε αυτό, γνωρίζουν τον τρόπο που μπορεί και πρέπει να αποκρουστεί η κυβερνητική πολιτική και το μακρύ χέρι του κράτους και της εργοδοσίας που επιδιώκουν να βάλουν μέσα στις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org