Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Σφοδρές συγκρούσεις στα περίχωρα του Ιντλίμπ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Στην ανακατάληψη σημαντικών πόλεων της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ προχώρησαν νωρίς χτες το πρωί δυνάμεις του συριακού στρατού μετά από πολυήμερες, σφοδρές και αιματηρές συγκρούσεις. Πρόκειται για τις κωμοπόλεις Κφαρ Ζέιτα, Λατάμνι και Χαν Σεϊχούν, που βρίσκονταν επί χρόνια κάτω από τον έλεγχο τζιχαντιστών οργάνωσης - παρακλαδιού της «Αλ Κάιντα».

Σε άλλες μάχες που είχαν σημειωθεί έως τις αρχές της βδομάδας στα νότια περίχωρα της επαρχίας Ιντλίμπ αναφέρθηκε ο θάνατος 29 Σύρων στρατιωτών και άνω των 30 τζιχαντιστών και φιλότουρκων αντικαθεστωτικών. Χτες, μάλιστα, ο εκπρόσωπος του φιλοτουρκικού «Εθνικού Μετώπου για την Απελευθέρωση», Νάτζι Μουστάφα, παραδέχθηκε ανοιχτά τον εξοπλισμό της οργάνωσης από τον τουρκικό στρατό αναφέροντας πως απέκτησαν αντιαρματικούς πυραύλους TOW προκειμένου να σταματήσουν την προέλαση του συριακού στρατού.

Παράλληλα χτες στην επαρχία Χάμα αναφέρθηκαν ο θάνατος δύο παιδιών και ο τραυματισμός τριών ατόμων από έκρηξη νάρκης.

Με φόντο τις σφοδρές συγκρούσεις στο τελευταίο μεγάλο προπύργιο των τζιχαντιστών στο Ιντλίμπ, ο εκπρόσωπος Τύπου στο Κρεμλίνο, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε χτες την πραγματοποίηση συνόδου Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν το Σεπτέμβρη στην Τουρκία, στο πλαίσιο της λεγόμενης διαδικασίας της Αστάνα, με κεντρικό θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ