Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων

Από την περιοδεία του Γ. Μαρίνου
Από την περιοδεία του Γ. Μαρίνου
«Υπάρχει ένα τεράστιο διαχρονικό πρόβλημα και μεγάλες διαχρονικές ευθύνες», δήλωσε προχτές μεταξύ άλλων ο Γ. Μαρίνος στο «Οne Channel».

«Το πρώτο αφορά την έλλειψη μέτρων για την προστασία των δασών της περιοχής. Για το καθάρισμα των δασών και τη δημιουργία των αναγκαίων δασικών δρόμων. Είναι πολύ μεγάλες οι ελλείψεις στην Πυροσβεστική σε όλη την Εύβοια και τη Στερεά, σε προσωπικό και μέσα. Και το ίδιο στα δασαρχεία. Είναι διαχρονικές οι ευθύνες και γι' αυτό σήμερα είπαμε στην κυβέρνηση της ΝΔ να χαμηλώσει τον πήχη της αυτοπροβολής. Το ίδιο είπαμε και για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, γιατί τα προβλήματα είναι δύσκολα, δεν χρειάζονται φιγούρες, τα προβλήματα είναι επικίνδυνα και με τη φωτιά δεν μπορεί κανείς να κάνει τα παραμικρά παιχνίδια. Εχουν ευθύνες, γιατί δεν είμαστε σίγουροι πώς θα ξημερώσει η αυριανή μέρα. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής, γιατί τους γνωρίζουμε και μας γνωρίζουν. Εχουμε δώσει μαζί και τέτοιου είδους μάχες και θα προσπαθήσουμε την επόμενη περίοδο το θέμα της προστασίας των δασών, της πυροπροστασίας, να αναδειχθεί και να πάρει τη θέση που έχει, γιατί κινδυνεύουν και ανθρώπινες ζωές και τα σπίτια και οι περιουσίες λαϊκών νοικοκυριών. Βεβαίως έχουμε βιώσει την καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων αυτού του ωραίου δάσους. Το ΚΚΕ θα είναι και την αυριανή μέρα κοντά στο λαό της περιοχής μας και θα δώσει μαζί του τη μάχη τις επόμενες μέρες».

Σε άλλες του δηλώσεις ο Γ. Μαρίνος ανέφερε πως το ΚΚΕ θα στηρίξει τους ρητινοπαραγωγούς της περιοχής, που λόγω της φωτιάς έχουν υποστεί ζημιές και απώλεια εισοδήματος για τα επόμενα χρόνια. Απαιτεί δε 100% αποζημιώσεις και θα στηρίξει το σύνολο των αιτημάτων των πυρόπληκτων ρητινοπαραγωγών της περιοχής.

Επιπλέον, σε δηλώσεις του σε τοπικό κανάλι ο Κ. Μπασδέκης επεσήμανε ανάμεσα σε άλλα πως η πρόσφατη πυρκαγιά έδειξε ότι δεν πάρθηκε υπόψη η πείρα της περσινής, που κατέστρεψε την ίδια περιοχή: «Δεν έχουμε κανένα μέτρο υποδομής, δεν έχουμε δει ζώνες πυρασφάλειας τέτοιες που να καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής». Πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία η άμεση αποκατάσταση των ζημιών και «επειδή έχει χαθεί μεγάλο τμήμα του δάσους, σε περίπτωση που ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, τότε θα έχουμε πλημμύρες και καταστροφές, αλλά και κινδύνους που απορρέουν από αυτήν την κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται αντιπλημμυρικά έργα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ