Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
Να μην εγκατασταθεί κεραία κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολικό συγκρότημα

Την ασκούμενη πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Καβάλας.

Παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης από το Νοέμβρη του 2017, να μην εγκατασταθεί κεραία κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολικό συγκρότημα, η εταιρεία προχωρά «κανονικά» και «νόμιμα» στην εγκατάστασή της, προκαλώντας έντονη ανησυχία σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φορείς και κατοίκους της πόλης.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Καβάλας καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της ότι «το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την εγκατάσταση κεραιών τηλεφωνίας είναι φτιαγμένο για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων, οι οποίοι στον μεταξύ τους ανταγωνισμό τοποθετούν κεραίες όπου τους βολεύει, εκθέτοντας τους κατοίκους σε υπέρμετρη ακτινοβολία. Ο ανταγωνισμός των ομίλων οδηγεί σε υπέρμετρη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της υγείας, μέσα από την κάλυψη πολλών περιοχών πολλαπλών ανταγωνιστικών δικτύων, με πολλαπλές κεραίες από διαφορετικές εταιρείες, που οδηγούν σε υπέρμετρη έκθεση κατοίκων σε ακτινοβολία.

Αυτό το νομικό πλαίσιο, θετικό για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, που πατάει στην ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, είναι που δίνει φτερά για τη δράση τους, όπως συγκεκριμένα στην περίπτωση της εν λόγω εταιρείας, η οποία, παρά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, υλοποιεί τα σχέδιά της σαν να μη συμβαίνει τίποτε.

Η ασύδοτη συμπεριφορά των κολοσσών της "απελευθερωμένης" τηλεφωνίας, η οποία στηρίζεται από όλες τις αστικές κυβερνήσεις ανεξάρτητα από το πρόσημο που χρησιμοποιούν προκειμένου να παραπλανούν τους εργαζόμενους, μόνο με την κινητοποίηση γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών, φορέων και κατοίκων μπορεί να αντιμετωπιστεί. Με δράση και αγώνα που απαιτεί σταθερότητα, υπομονή και επιμονή, είναι ο μόνος τρόπος για να μην τοποθετηθεί η συγκεκριμένη κεραία και να αποκρουστεί οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" αγωνίζεται και διεκδικεί:

Να μην τοποθετηθεί η συγκεκριμένη κεραία, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από Γυμνάσια, Λύκεια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Παιδικό Σταθμό. Να ανακληθεί παντός τύπου άδεια που τυχόν έδωσαν οι υπηρεσίες του δήμου για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας. Να διερευνηθούν περιπτώσεις και άλλων κεραιών που βρίσκονται κοντά σε σχολεία, καθώς και το σύνολο των κεραιών που λειτουργούν στα κρυφά (άγνωστου αριθμού) και χωρίς άδεια στην πόλη. Η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την απαγόρευση εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά στάδια, νοσοκομεία, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους συνάθροισης, προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας. Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την ασυδοσία των εταιρειών τηλεφωνίας, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τη λαϊκή υγεία».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org