Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παραπέμπει σε μηχανισμούς της ΕΕ, που όμως έχουν κουτσουρέψει τα μέσα πυρόσβεσης!

Eurokinissi

Σε συνδρομή από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας συνεχίζει να παραπέμπει η κυβέρνηση ως πανάκεια για καταστροφές σαν αυτή που βιώνουμε τούτες τις μέρες με τις μεγάλες πυρκαγιές στην Εύβοια, αποσιωπώντας την ίδια ώρα την ένδεια υποδομών και μέσων για προστασία του λαού.

Συγκεκριμένα, ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε χτες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κοινοτικό επίτροπο αρμόδιο για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρ. Στυλιανίδη. Ανακοίνωσε εκεί την πρόθεσή του να ηγηθεί προσπάθειας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ώστε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, ο πολυδιαφημισμένος «RescEU», «να αποκτήσει τις μόνιμες και σταθερές δομές που χρειάζεται, ώστε να μπορεί να συνδράμει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα η οποία θα βρίσκεται σε ανάγκη, κυρίως με μέσα αεροπυρόσβεσης, τα οποία θα πρέπει πια να τα αποκτήσουμε, να τα χρηματοδοτήσουμε και να τα διαχειριζόμαστε σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ως αποτέλεσμα της υποτιθέμενης «αλληλεγγύης» τα κράτη - μέλη δεν έχουν πια τη στοιχειώδη υποχρέωση να διατηρούν επαρκή αριθμό άμεσα διαθέσιμων πυροσβεστικών μέσων, στην κατεύθυνση μείωσης του δημοσιονομικού κόστους, σε βάρος βέβαια των λαϊκών αναγκών. Αυτή είναι η «απάντηση» της ΕΕ στην κλιματική αλλαγή, την οποία έχουν το θράσος να επικαλούνται ως άλλοθι για την εγκληματική πολιτική τους, που αφήνει έρμαιο το λαό στα φυσικά φαινόμενα και στις καταστροφές. Στην πράξη, στο όνομα της μείωσης του δημοσιονομικού κόστους στα κράτη - μέλη της ΕΕ, έχει επιβληθεί η συμμετοχή σε έναν μηχανισμό στον οποίο παραδίδεται μέρος των εναέριων μέσων των χωρών. Αυτό σημαίνει ότι όταν υπάρχει έκτακτη ανάγκη, τότε υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στο να επιχειρήσουν αυτά τα εναέρια μέσα που πρέπει να έρθουν από άλλες χώρες.


Eurokinissi

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως είπε και ο ίδιος ο επίτροπος, χτες το πρωί στις 11.00, τριάντα ολόκληρες ώρες μετά την έναρξη της φωτιάς στην Κεντρική Εύβοια, είχε έρθει μόλις ένα αεροπλάνο από την Ιταλία, «το άλλο είναι στο δρόμο, ξεκινάει και το ισπανικό και είμαστε σε επαφή με την κροατική κυβέρνηση για τα δύο, παρόλο που και εκεί είμαστε στον πιο υψηλό δείκτη επικινδυνότητας»...

Χτες το απόγευμα ο Κυρ. Μητσοτάκης μετέβη στην Εύβοια, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Ακολούθως ανέφερε ότι θα αρχίσει σύντομα το έργο καταγραφής των ζημιών και θα υπάρξουν αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στους αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν. Επίσης, ότι «θα κινηθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες ώστε να επιτρέψουμε στην ίδια τη φύση να ξεκινήσει από μόνη της το έργο της δύσκολης και μακροχρόνιας αποκατάστασης της καταστροφής η οποία συντελέστηκε». Αλλη μια αναφορά που παραπέμπει πως στο βωμό του περιορισμού του δημοσιονομικού κόστους, το κράτος δεν χρηματοδοτεί αναγκαίες και οργανωμένες με ευθύνη του κράτους παρεμβάσεις για την προστασία και ανάπλαση του περιβάλλοντος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαρκώς στο πλευρό του λαού το ΚΚΕ(2023-07-25 00:00:00.0)
Εναν χρόνο μετά «έμεινε στην ίδια τάξη» η πολιτική προστασίας του περιβάλλοντος(2022-06-04 00:00:00.0)
Η ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος και του λαού προϋποθέτει άλλον δρόμο ανάπτυξης(2021-11-13 00:00:00.0)
Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους με κλαδιά και λάστιχα ποτίσματος(2021-08-10 00:00:00.0)
«Με τη βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα»(2019-08-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ