Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει το στίβαγμα σκουπιδιών δίπλα στους πρόσφυγες

Το συνεχιζόμενο έγκλημα με τα σκουπίδια δίπλα από τους πρόσφυγες και σε απόσταση αναπνοής από το εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) στο Λαύριο καταγγέλλεται από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, που καλεί κάθε αρμόδια αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της.

Σε επιστολή που κοινοποιεί στο Δασαρχείο Λαυρίου, στο Πυροσβεστικό Σώμα Λαυρίου, στο Αστυνομικό Τμήμα Λαυρίου, στο δήμο Λαυρεωτικής, στην Περιφέρεια Αττικής, στα υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Εθνικής Αμυνας και στη διεύθυνση ΕΑΣ Λαυρίου, σημειώνει:

«Συνεχίζεται το έγκλημα με τη μεταφορά κλαδιών αλλά και άλλων σκουπιδιών - όπως άλλωστε φαίνεται και στις φωτογραφίες που απαθανάτισε το κλιμάκιο της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής που επισκέφτηκε την περιοχή Νεράκι - δίπλα ακριβώς από τον προσφυγικό καταυλισμό και μια ανάσα από τα ΕΑΣ Λαυρίου.

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς, τη στιγμή που μετράμε τέσσερις πυρκαγιές στη συγκεκριμένη και τόσο επικίνδυνη περιοχή, από τη μια να συνεχίζεται το έγκλημα και από την άλλη να μην παρεμβαίνει καμία αρμόδια αρχή ώστε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Η διοίκηση του ΕΚ Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής πήγε στο συγκεκριμένο χώρο την Παρασκευή 9 Αυγούστου, για άλλη μια φορά κατέγραψε την εικόνα και για την ασφάλεια του λαού της περιοχής αναλαμβάνει να στείλει τη συγκεκριμένη επιστολή προς όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να αναλάβουν ο καθένας τις ευθύνες του, να σταματήσει έστω και τώρα αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, να καθαριστεί η περιοχή, να βρεθεί άλλος χώρος, μη επικίνδυνος, για την τοποθέτηση κλαδιών κ.λπ., και φυσικά χωρίς μέσα να περιέχουν σκουπίδια.


Καλούμε όλες τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί είναι πλέον υπόλογοι για αυτήν την κατάσταση, αλλά είναι και υπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβεί στο μέλλον. Επίσης καλούμε το λαό της περιοχής να επιβάλει ο ίδιος με την πάλη του όλες εκείνες τις συνθήκες για τη δική του ασφάλεια και υγιεινή».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org