Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΕΣΧΕΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Ανακοίνωση για τη συνάντηση του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης, B. Παπαστεργιάδη, με τον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη, οι Λέσχες Φίλων του ΚΚΕ στην Αυστραλία εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:

«Η επίσκεψη του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης, B. Παπαστεργιάδη, που πραγματοποιήθηκε αυτές τις μέρες στην Αθήνα, περιελάμβανε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη, στο πλαίσιο ενημέρωσης της κυβέρνησης ''για την ελληνική παροικία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει''. Ομως, όπως αποδείχτηκε από τις δηλώσεις τους, ούτε λέξη δεν ειπώθηκε για τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας που βιώνουν πολλοί Ελληνες μετανάστες στην Αυστραλία: Δουλειά ήλιο με ήλιο σε άθλιες συνθήκες, με αδήλωτη ''μαύρη'' εργασία, σε καθεστώς διαρκούς ανασφάλειας, με καθημερινή αναζήτηση για εργασία.

Η ''working holiday visa'', που συνυπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την αυστραλιανή κυβέρνηση το 2017, στην ουσία νομιμοποίησε την αθλιότητα των δουλεμπορικών γραφείων που θησαυρίζουν λεηλατώντας τις τελευταίες οικονομίες ή και τα δανεικά που με χίλιους κόπους εξασφάλισαν οι Ελληνες μετανάστες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ολοένα και συχνότερα καταγράφονται περιπτώσεις Ελλήνων μεταναστών που μένουν άστεγοι σε κεντρικά σημεία της Μελβούρνης.

Στη συνάντηση επίσης δεν ειπώθηκε κουβέντα για το πόσο δύσκολα τα βγάζουν πέρα οικονομικά και με τις τελευταίες ανατιμήσεις των βασικών ειδών λαϊκής κατανάλωσης οι Ελληνες συνταξιούχοι της Αυστραλίας, που δούλεψαν σκληρά για δεκαετίες στη χώρα.

Απέναντι σε αυτήν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι Ελληνες μετανάστες, η οποία δεν χωρά στα τραπέζια των συναντήσεων κυβέρνησης - ελληνικής κοινότητας, υπάρχει ο αμύθητος πλούτος των επιχειρηματικών ομίλων, που χτίζεται από τον ιδρώτα των εργαζομένων, των μεταναστών, από τις άθλιες συνθήκες εργασίας που επιβάλλουν στους χώρους δουλειάς. Τα δε γραφεία ανεύρεσης ''επενδυτών'', στα οποία προσφέρει μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, δωρεάν στέγη η ελληνική κοινότητα Μελβούρνης, δεν αποτελούν τίποτα άλλο από μια ακόμα διευκόλυνση της ηγεσίας της για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Ολα αυτά μπορούν και πρέπει να απαντηθούν από τους ίδιους τους μετανάστες. Με το ανέβασμα του βαθμού οργάνωσής τους, δυναμώνοντας τους ελληνικούς συλλόγους και κοινότητες και τους Εργατικούς Συνδέσμους. Διεκδικώντας την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους, που καταπνίγονται από την πολιτική που στηρίζει τα κέρδη των επιχειρήσεων. Αυτήν υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις στην Αυστραλία, όπως και στην Ελλάδα, τόσο οι προηγούμενες όσο κι αυτή της ΝΔ που αποτελεί συνέχειά τους. Το ΚΚΕ και οι Λέσχες Φίλων του θα είναι σταθερά στο πλευρό των Ελλήνων μεταναστών, στην πάλη για τα δικά τους συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ