Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τέσσερις νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Για μία ακόμα χρονιά καταγράφονται κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα, με τους νεκρούς να ανέρχονται στους τέσσερις, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική επιτήρηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Πρόκειται για άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών, που προσβλήθηκαν από τον ιό και κατέληξαν λόγω επιπλοκών, ενώ από τις αρχές του καλοκαιριού έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί 35 κρούσματα λοίμωξης. Τα 21 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 14 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα) ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Μέχρι και σήμερα, 4 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 6 σε απλές κλίνες, ενώ εξιτήριο έχουν λάβει 18.

Τα περισσότερα κρούσματα έχουν αναφερθεί στις Περιφερειακές Ενότητες: Ξάνθης (6), Καβάλας (5), Λάρισας (6) και Ανατολικής Αττικής (6).

Επιπλέον, μέχρι τις 2 Αυγούστου είχαν καταγραφεί επτά περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου σε άλογα, σε οικισμούς των δήμων Αβδήρων, Τοπείρου, Τυρνάβου και Σοφάδων.

Το 80% όσων μολύνονται δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα. Το 20% των μολυνθέντων έχουν ήπια συμπτώματα (πυρετό, ήπια κεφαλαλγία, κακουχία, αρθραλγίες, μυαλγίες, εμετούς κ.ά.).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ