Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αλλοθι για νέα κατασταλτικά μέτρα τα αλλεπάλληλα φονικά

Αλεξίσφαιρες τσάντες έναντι 120 δολαρίων το νέο «απαραίτητο» αξεσουάρ για τους Αμερικανούς μαθητές...
Αλεξίσφαιρες τσάντες έναντι 120 δολαρίων το νέο «απαραίτητο» αξεσουάρ για τους Αμερικανούς μαθητές...
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Σε επίκεντρο της αντιπαράθεσης μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων εξελίσσεται, στο πλαίσιο και της μακράς προεκλογικής περιόδου για τις προεδρικές εκλογές του 2020, η ένοπλη βία στις ΗΠΑ, μετά το διπλό φονικό του περασμένου Σαββατοκύριακου σε Ελ Πάσο και Ντέιτον που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 32 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 50.

Οι Δημοκρατικοί επαναφέρουν στο προσκήνιο δύο νομοσχέδια που είχαν ετοιμάσει για τον περιορισμό υποτίθεται της οπλοκατοχής, ενώ ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε τις κατηγορίες σε βάρος του περί ρατσισμού και μισαλλοδοξίας και υπενθύμισε ότι επί των θητειών Ομπάμα «σημειώθηκαν 32 ένοπλες σφαγές».

Σε αυτό το κλίμα, η Ενωση Πρακτόρων FBI ζήτησε χτες από το Κογκρέσο να θεσπίσει νόμο που να χαρακτηρίζει «ομοσπονδιακό έγκλημα» την «εσωτερική τρομοκρατία», αναφέροντας ότι το θέμα συνιστά πλέον «απειλή για τον αμερικανικό λαό και τη δημοκρατία».

Πάντως, ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται είναι ότι στις βιτρίνες και στα ράφια πολυκαταστημάτων στις ΗΠΑ κάνουν πλέον την εμφάνισή τους περισσότερες αλεξίσφαιρες σχολικές τσάντες! Ενόψει δε της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς σε λίγες βδομάδες, οι διοικήσεις ορισμένων σχολείων στις ΗΠΑ αναφέρθηκε πως ξεκινούν τη συγκρότηση ομάδων διδασκόντων και μαθητών (!) με στόχο να καταγράφουν και να εκτιμήσουν «έγκαιρα» τυχόν συμπεριφορές μεγάλης επιθετικότητας ή αυτοκτονικών τάσεων μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ