Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Νέα κινητοποίηση σήμερα για την υπεράσπιση του ασύλου
  • Κάλεσμα σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια
  • Στην Ολομέλεια της Βουλής από σήμερα το αντιδραστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Από προηγούμενη κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων και εργατικών σωματείων για το άσυλο
Από προηγούμενη κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων και εργατικών σωματείων για το άσυλο
Σε νέα αγωνιστική κινητοποίηση για την υπεράσπιση του ασύλου, σήμερα στις 7 το απόγευμα στα Προπύλαια, καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ενόψει της συζήτησης από σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής του κυβερνητικού νομοσχεδίου που περιλαμβάνει το άρθρο για την κατάργησή του (βλέπε αναλυτικά σελίδα 6).

«Η κυβέρνηση της ΝΔ τόλμησε να καταθέσει με τη διαδικασία του επείγοντος και μέσα στο καλοκαίρι, το νομοσχέδιο για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου! Δε θα τους περάσει! Με τη μαζική και μαχητική μας κινητοποίηση την Τρίτη 23 Ιούλη στείλαμε ένα πρώτο μήνυμα: Οτι η προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει τους αγώνες μας, να κλιμακώσει την καταστολή, ώστε να επιβάλει σιγή νεκροταφείου για να κάνουν ανεμπόδιστα οι επιχειρηματικοί όμιλοι τις μπίζνες τους στις πλάτες των φοιτητών, θα πέσει στο κενό! Μπορούμε να βάλουμε φρένο στα σχέδιά τους, να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στη δουλειά και στη ζωή!», τονίζει το ΜΑΣ.

«Δεν τσιμπάμε στα προκλητικά προσχήματα περί "εγκληματικότητας, διακίνησης ναρκωτικών" με τα οποία επιδιώκουν να παγιδεύσουν τους φοιτητές!», δηλώνει το ΜΑΣ και τονίζει ανάμεσα σε άλλα στο κάλεσμά του: «Το άσυλο προστατεύει το αναφαίρετο δικαίωμά μας να συζητάμε, να αποφασίζουμε συλλογικά και να οργανώνουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στη δουλειά και στη ζωή! Ποτέ δεν ήταν δεδομένο! Κατακτήθηκε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες από φοιτητές και εργαζόμενους!

Γι' αυτό και θέλουν να χτυπήσουν το άσυλο! ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν σιγή νεκροταφείου μέσα στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, ώστε να μπορούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι να κάνουν ανενόχλητοι τις μπίζνες για τα κέρδη τους στις πλάτες των φοιτητών, για να εφαρμόζεται χωρίς εμπόδια η πολιτική που σαρώνει τα δικαιώματά μας και στην Ανώτατη Εκπαίδευση!

Το άσυλο δεν είναι "κούφιο γράμμα", είναι η ασπίδα για την προάσπιση των αγώνων μας, που βάζουν στο στόχαστρο αυτήν την πολιτική, διεκδικούν τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στη δουλειά και στη ζωή! Γι' αυτό και μόνο οι φοιτητικοί σύλλογοι μέσα από συλλογικό και οργανωμένο αγώνα μπορούν να το υπερασπιστούν!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Η Σωτηρία ζει μέσα στους αγώνες»(2020-07-29 00:00:00.0)
Με αγώνες σε σύγκρουση με την πολιτική κεφαλαίου - ΕΕ - κυβερνήσεων, θα βάλουμε εμπόδια στις εξαγγελίες της ΝΔ για την Εκπαίδευση(2019-07-27 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου(2019-07-23 00:00:00.0)
Προς τι η πρεμούρα για το άσυλο;(2019-07-13 00:00:00.0)
Πρόγραμμα δράσης και προτάσεις για τη λειτουργία των φοιτητικών - σπουδαστικών συλλόγων(2016-09-30 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο οι συλλογικοί αγώνες(2009-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ