Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ
Μια παράσταση χορού διεθνούς φήμης στο Ρωμαϊκό Ωδείο

Photo Caroline ABLAIN

Την «εκρηκτική» παράσταση σύγχρονου χορού «Κάτι Ανοίγει», η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές σε Παρίσι, Στρασβούργο και Βρυξέλλες όπου παρουσιάστηκε, με πρωταγωνιστή τον αναγνωρισμένο σε διεθνές επίπεδο Ελληνα χορευτή Χάρη Γκέκα και την ομάδα «Strates», φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας το Σάββατο 10 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ, στο Ρωμαϊκό Ωδείο.

Η γενική διάθεση και ενέργεια που κινεί το έργο εκφράζει τον τρόπο με τον οποίο οι δυνάμεις της φύσης ενεργοποιούν έναν μηχανισμό «ανοίγματος - μεταμόρφωσης», περνώντας από διάφορα στάδια πειραματισμού, για να καταλήξουν από την απόλυτη έκρηξη στην ανανέωση και στο καινούργιο, χωρίς όρους ή περιορισμούς, εντάσσοντας και την ανθρώπινη φύση σε αυτήν τη διαδικασία της εξέλιξης.

Πρόκειται για μια «χορογραφική πρόκληση» που έχει ήδη διακριθεί και επιλεγεί ως μια από τις 10 καλύτερες της χρονιάς για νέους χορογράφους.

Ο Χάρης Γκέκας, από το Λιτόχωρο Πιερίας, έπειτα από προτροπή της δασκάλας του στη Δημοτική Σχολή Χορού της Λάρισας, όπου σπούδαζε κλασικό χορό, αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα σε ηλικία 13 ετών για να ακολουθήσει τη διδασκαλία του Daniel Lommel στο Bourges, επιχορηγούμενος από το ίδρυμα «A. Ωνάσης». Η επαγγελματική του καριέρα ξεκινά σε ηλικία 17 ετών στο Χοροθέατρο «Aenaon» του D. Lommel, ενώ στη συνέχεια συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Μπαλέτου Jeune και συνεργάζεται ως σολίστας με το Μπαλέτο Νέων στις Κάννες, το Μπαλέτο της Οπερας του Ρήνου και το Μπαλέτο της Γενεύης. Η καλλιτεχνική του πορεία περνά από τις πιο κλασικές στις πιο μοντέρνες χορογραφίες και από το 2008 έως το 2014 ήταν σολίστας στο παγκόσμιας φήμης μπαλέτο της Οπερας της Λιόν, με 100 τουλάχιστον παραστάσεις ανά τον κόσμο. Από το 2015 που δημιούργησε την ομάδα «Strates», που, όπως υποδηλώνει το όνομά της, είναι αποτέλεσμα μιας σειράς μετασχηματισμών, συγκρούσεων, επαναπροσδιορισμών, αναπτύσσει το δικό του χορογραφικό λόγο.

Γενική είσοδος: 10 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ