Τετάρτη 31 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Δυνατό μήνυμα αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά

Από τη συμμετοχή θεραπευτικών κοινοτήτων στο περσινό Φεστιβάλ
Από τη συμμετοχή θεραπευτικών κοινοτήτων στο περσινό Φεστιβάλ
Με πλούσιο πρόγραμμα και δραστηριότητες θα δοθεί το μήνυμα της πάλης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και στις πολιτικές που αναπαράγουν το φαινόμενο, στο Στέκι Κατά των Ναρκωτικών στις κεντρικές εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ, το Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Τρίτση.

Μια μάχη που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δίνουν με αποφασιστικότητα διαχρονικά, κόντρα σε όλους όσοι θέλουν μια νεολαία παραδομένη, χωρίς όνειρα και στόχους, και προβάλλουν ως ρεαλισμό τον συμβιβασμό με την εξάρτηση και τις αιτίες που την προκαλούν, αιτίες βαθιά δεμένες με το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα. Και είναι μια μάχη κόντρα στις προσπάθειες των αστικών κομμάτων να προωθήσουν τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, πότε διαφημίζοντας τις «πολλαπλά ευεργετικές» τους ιδιότητες, πότε στήνοντας χώρους ελεγχόμενου θανάτου και πάντα υποβαθμίζοντας τραγικά την πρόληψη, τις δομές θεραπείας και επανένταξης.

Οι επισκέπτες στο Στέκι Κατά των Ναρκωτικών θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν την ειδική έκδοση με τίτλο «Ψάξε την πραγματική ουσία - Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά», που θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβρη μαζί με τον «Οδηγητή», και να γνωρίσουν σε βάθος τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα ναρκωτικά μέσα από την ψηφιακή έκθεση και το οπτικοακουστικό υλικό που ετοιμάζει η Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ Κατά των Ναρκωτικών.

Ολο το τριήμερο θα λειτουργεί στο χώρο ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή με θεματικές συζητήσεις, συνεντεύξεις, δρώμενα και πολλούς ξεχωριστούς καλεσμένους από το χώρο του αθλητισμού, του πολιτισμού, από εκπροσώπους του αντιναρκωτικού κινήματος, των θεραπευτικών προγραμμάτων, στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Οι επισκέπτες θα μπορούν όχι μόνο να παρακολουθούν τις συζητήσεις, αλλά και να συμμετέχουν με τις ερωτήσεις ή τη γνώμη τους.

Για μία ακόμα χρονιά, στο πλαίσιο της σταθερής στήριξης που δίνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ και της καλής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια, το «παρών» θα δώσουν πλήθος στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων, συλλόγων οικογένειας και κέντρων πρόληψης, που θα παρουσιάσουν το έργο τους με ποικίλους τρόπους.

Την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη θα φιλοξενηθεί στη Νεανική Σκηνή η μπάντα του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ «Στροφή», αποτελούμενη από μέλη του προγράμματος που έμαθαν μουσική μέσα στην κοινότητα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου και των συμμετοχών θα δημοσιευτεί τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ