Σάββατο 27 Ιούλη 2019 - Κυριακή 28 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α/Γ
Στην Πάτρα ξανά το ραντεβού των κορυφαίων

Από τους πολυνίκες του θεσμού ο Κώστας Φιλιππίδης, με τις 10 πρωτιές στο επί κοντώ

Copyright 2017 The Associated

Από τους πολυνίκες του θεσμού ο Κώστας Φιλιππίδης, με τις 10 πρωτιές στο επί κοντώ
Για μία ακόμη χρονιά η Πάτρα καθίσταται επίκεντρο του κλασικού αθλητισμού, αφού το διήμερο 27 - 28 Ιούλη θα διεξαχθεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο η σημαντικότερη εγχώρια διοργάνωση, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου ανδρών - γυναικών. Είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά και 6η συνολικά που η ιστορική διοργάνωση - η οποία ξεκίνησε το 1896 - διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, σημειώνοντας ρεκόρ στο θεσμό. Βασικό ρόλο στην απόφαση της Ομοσπονδίας για την εκ νέου ανάθεση αποτέλεσε η επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων στην Πάτρα.

Το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι το 105ο για τους άνδρες και το 85ο για τις γυναίκες και αναμένεται να πάρουν μέρος σ' αυτό 400 αθλητές και 300 αθλήτριες από 120 σωματεία όλης της χώρας, ανάμεσά τους και μια σειρά από σπουδαία ονόματα του ελληνικού στίβου. Αποκτά δε φέτος την πρόσθετη βαρύτητα ότι αποτελεί ευκαιρία να επιτευχθούν τα όρια για την κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς στον διεθνή στίβο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα τον Οκτώβρη, αλλά και για τη συμμετοχή στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων (πρώην Μπρούνο Τζάολι) στο Μπιντκότζ της Πολωνίας. Ο καταρτισμός των ομάδων που θα πάρουν μέρος σε πολλά αγωνίσματα στο τελευταίο θα κριθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Σε ανακοίνωσή της η εκ των διοργανωτών, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, καλεί όλους τους φιλάθλους να προσέλθουν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και να παρακολουθήσουν ένα αθλητικό γεγονός υψηλού επιπέδου, μακριά από τις στρεβλώσεις που υπάρχουν σε άλλους χώρους του Αθλητισμού και με την παρουσία όλων των Ελλήνων Ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών του σήμερα, αλλά και του αύριο. Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

Στα άλματα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον

Για 4η συνεχόμενη χρονιά οι κορυφαίοι του ελληνικού στίβου δίνουν ραντεβού στην Πάτρα

Eurokinissi Sports

Για 4η συνεχόμενη χρονιά οι κορυφαίοι του ελληνικού στίβου δίνουν ραντεβού στην Πάτρα
Για μία ακόμη χρονιά τα αγωνίσματα των αλμάτων συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος, με τις παρουσίες της Κατερίνας Στεφανίδη και του Μίλτου Τεντόγλου να δεσπόζουν στις συμμετοχές.

Στο επί κοντώ των γυναικών, η χρυσή Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια, Κατερίνα Στεφανίδη, μετά από απουσία ενός χρόνου επιστρέφει στις εγχώριες διοργανώσεις με τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Νικήτρια στις διοργανώσεις του 2015, του 2016 και του 2017, ψάχνει στην Πάτρα ένα σπουδαίο άλμα που δεν βρήκε στην προηγούμενη συμμετοχή της, στο διεθνές μίτινγκ του Λονδίνου της σειράς Diamond League ενώ με προσωπική ανάρτηση στο διαδίκτυο κάλεσε τους φιλάθλους της πόλης να στηρίξουν τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών.

Με τον αέρα του χρυσού μεταλλίου στο μήκος που κατέκτησε νωρίτερα φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκόβη, και θέλοντας να πιστοποιήσει την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, θα παρουσιαστεί στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο ο Μίλτος Τεντόγλου.

Στο επί κοντώ των ανδρών άκρως ενδιαφέρουσα αναμένεται η μονομαχία του «παλιού» Κώστα Φιλιππίδη, που μετράει 10 σερί πανελλήνιες νίκες και 12 συνολικά, με τον βασικό εκπρόσωπο της νέας φουρνιάς, Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος πρόσφατα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Η παρουσία της Κατερίνας Στεφανίδη δεσπόζει στις συμμετοχές του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος

Eurokinissi Sports

Η παρουσία της Κατερίνας Στεφανίδη δεσπόζει στις συμμετοχές του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος
Το μεγάλο άλμα στο βασικό της αγώνισμα, το τριπλούν, θα ψάξει η Βούλα Παπαχρήστου, επιδιώκοντας την έβδομη νίκη της στη διοργάνωση μετά το 2008, το 2011, το 2015, το 2016, το 2017 και το 2018 (έχει και τρία «νταμπλ» - 2011, 2016, 2018).

Στα υπόλοιπα αγωνίσματα ξεχωρίζουν οι συμμετοχές: Του Μιχάλη Αναστασάκη στη σφυροβολία, ο οποίος έχοντας πιάσει ήδη το όριο συμμετοχής για την Ντόχα θα αγωνιστεί χωρίς άγχος ψάχνοντας την καλή επίδοση. Της Τατιάνας Γκούσιν στο ύψος, η οποία επίσης έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο, χάρη στο εντυπωσιακό άλμα της στα 1,94 μ. στον κλειστό στίβο - 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα - και θα επιδιώξει να διατηρηθεί σε υψηλές επιδόσεις, έχοντας πρόσφατα περάσει δυο φορές τα 1,88 μ.

Υπάρχουν όμως και ορισμένες τρανταχτές απουσίες, με κυριότερες αυτές της Μαρίας Μπελιμπασάκη και της Νικόλ Κυριακοπούλου, λόγω προβλημάτων τραυματισμού, αλλά και των Λυκούργου Τσάκωνα και Γιάννη Κυριαζή.

Με το βλέμμα στην Ντόχα

Πλήθος αθλητών και αθλητριών έρχονται να αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με βασικό στόχο να πιάσουν το όριο για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Για άλλους οι αγώνες είναι μια καλή ευκαιρία να μαζέψουν βαθμούς για το λεγόμενο ranking της ΙΑΑF και την προσπάθεια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται θέλει να πιστοποιήσει ο Μίλτος Τεντόγλου

Eurokinissi Sports

Την πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται θέλει να πιστοποιήσει ο Μίλτος Τεντόγλου
Στο ύψος ο Κώστας Μπανιώτης, με καλύτερη φετινή επίδοση τα 2,19 μ. σε μόλις τρεις αγώνες, στοχεύει στα 2,30 μ., που δίνουν την πρόκριση στο Παγκόσμιο.

Αντίθετα, μια ανάσα από την επίτευξη του ορίου είναι η Ραφαέλα Σπαντουδάκη στα 100 μ. και έχει δείξει πως ο χρόνος 11.24, που απαιτείται για την Ντόχα, είναι μέσα στις δυνατότητές της. Πρόσφατα μάλιστα έκανε 11.21 - αλλά με ευνοϊκό άνεμο πάνω από το όριο.

Την πρόκριση θα διεκδικήσει και η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100 μ. εμπόδια. Με ατομικό ρεκόρ 12.93 και καλύτερο φετινό χρόνο 13.26, δείχνει ικανή για το απαιτούμενο 12.98.

Αρκετά βελτιωμένος έχει εμφανιστεί φέτος στη σφαιροβολία ο Νικόλας Σκαρβέλης, με καλύτερη επίδοση στα 20,40 μ., κοντά στο όριο των 20,70 μ., θα κληθεί όμως να κάνει υπέρβαση, καθώς έχει ατομικό ρεκόρ στα 20,61 μ.

Στο επί κοντώ των γυναικών η Ελένη Πόλακ έχει φτάσει φέτος τα 4,46 μ. στον ανοιχτό στίβο και τα 4,50 μ. στον κλειστό στίβο, δείχνοντας ότι το όριο των 4,56 μ. τής είναι εφικτό.

Τέλος, στο τριπλούν των ανδρών ο Δημήτρης Τσιάμης, με εφαλτήριο τις 10 νίκες του στη διοργάνωση, κυνηγάει τόσο το όριο όσο και την 4η διαδοχική του πρωτιά.

  • Το πρόγραμμα των αγώνων: Σάββατο: Πρωί 09.00 - 11.35 (προκριματικά), απόγευμα 16.45 - 22.00 (τελικοί). Κυριακή: Πρωί 09.00 - 11.30 (προκριματικά), απόγευμα 16.45 - 21.45 (τελικοί).
  • Μέρος του προγράμματος των τελικών του διημέρου θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ. Συγκεκριμένα: Το Σάββατο από 18.50 έως 21.00 και την Κυριακή από 19.00 έως 21.00.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ