Σάββατο 27 Ιούλη 2019 - Κυριακή 28 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Προσδοκίες Πομπέο για νέο γύρο επαφών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Την πεποίθηση των ΗΠΑ ότι «υπάρχει διπλωματική οδός που οδηγεί μπροστά, σε μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων» διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο σε δηλώσεις του σχετικά με το Κορεατικό, περίπου δύο 24ωρα μετά τις νέες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα.

Μιλώντας στο «Μπλούμπεργκ», ο Πομπέο δήλωσε ότι περιμένει πως «σε μια - δυο βδομάδες» θα επαναληφθούν οι επαφές των ομάδων εργασίας των δύο χωρών, και συμπλήρωσε: «Θέλουμε η διπλωματία να φέρει αποτέλεσμα. Θέλουμε ο Πρόεδρος Κιμ Γιονγκ Ουν να τηρήσει την υπόσχεση που έκανε στον Πρόεδρο Τραμπ, ότι θα απαλλάξει τη χώρα του από τα πυρηνικά όπλα».

Την Πέμπτη η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέες βαλλιστικές δοκιμές, τις οποίες πολλοί συνέδεσαν με τη δυσφορία που εξέφρασε πρόσφατα η Πονγιάνγκ σχετικά με τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ - Νότιας Κορέας, που θα γίνουν και φέτος κανονικά, αν και σε πολύ μικρότερη κλίμακα. Το κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA μετέδωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεώρησε ένα «νέο τακτικό κατευθυνόμενο όπλο». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Κιμ δήλωσε ότι «είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε πανίσχυρα οπλικά συστήματα για να αντιμετωπίσουμε τις δυνητικές και άμεσες απειλές για την εθνική μας ασφάλεια από τον Νότο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ