Σάββατο 27 Ιούλη 2019 - Κυριακή 28 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Θρασύδειλα φασιστοειδή κατέστρεψαν για δεύτερη φορά μνημείο του ΔΣΕ

Την καταστροφή για δεύτερη φορά μνημείου του ΔΣΕ στη θέση Αη Λευτέρης στον Αίνο από «γνωστά θρασύδειλα φασιστοειδή» καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Κεφαλονιάς - Ιθάκης του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει πως «οι φυσικοί και πολιτικοί απόγονοι των ΠΟΚιτών, των Ταγμάτων Ασφαλείας, των παλιών βασανιστών του κεφαλονίτικου λαού, οι σημερινοί δολοφόνοι ναζιστές χρυσαυγίτες, μετά την εκλογική τους συντριβή στο νησί της Κεφαλονιάς και στην υπόλοιπη χώρα, και με τη δίκη τους σε πλήρη εξέλιξη, ξέσπασαν πάνω στο μνημείο των ηρωικών μαχητών του ΔΣΕ Κεφαλονιάς, προφανώς γιατί θυμίζει πολύ γλαφυρά την ήττα των προγόνων τους στη μάχη εκείνη και προβάλλει διαρκώς τον τρόπο με τον οποίο οι λαοί έστελναν και θα στείλουν τον φασισμό και τους νοσταλγούς του εκεί που τους αξίζει: Στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, χωρίς ελπίδα επιστροφής!

Να τους θυμίσουμε άλλη μια φορά, αν και αυτήν τη φορά οι γνωστοί εμπνευστές και υλοποιητές της καταστροφής του μνημείου συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου, ότι οι κομμουνιστές και ο κεφαλονίτικος λαός όχι μόνο δεν τρομάζουν με τέτοιες θρασύδειλες ενέργειες, αλλά απεναντίας πεισμώνουν περισσότερο. Ξεσπούν στα μάρμαρα μέσα στη νύχτα γιατί φοβούνται την εργατική τάξη και την πρωτοπορία της, το ΚΚΕ.

Αυτοί ήταν πάντα οι φασίστες! Σήμερα καταστρέφουν τα μνημεία των λαϊκών ηρώων και χτυπούν το ΚΚΕ, που υπήρξε ο αιμοδότης του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, αμαυρώνουν ό,τι θυμίζει στο λαό μας ότι έχει τη δύναμη να οδηγήσει τις εξελίξεις προς όφελός του, φτάνει να το θελήσει. Είναι στην ίδια ρότα με τα αφεντικά, τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς τους (ΕΕ, ΝΑΤΟ κ.λπ.), που θέλουν την αιώνια διατήρηση του συστήματος της εκμετάλλευσης. Αύριο θα αποτελούν την προμετωπίδα κράτους και εργοδοσίας ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Πλανώνται πλάνην οικτράν αν πιστεύουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα κάμψουν το ηθικό και θα τρομοκρατήσουν τους κομμουνιστές και το λαϊκό κίνημα! Η εργατική τάξη, η νεολαία και ο λαός της Κεφαλονιάς, μέσα από τη δράση του στους αγώνες που αναπτύσσονται καθημερινά, να δώσει απάντηση στους νοσταλγούς του φασισμού, να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν, να τσακίσει το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, δυναμώνουμε τη μάχη ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά!».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org