Σάββατο 27 Ιούλη 2019 - Κυριακή 28 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΒΔΟΜΑΔΑΣ
ΕΕΔΥΕ
Εκδηλώσεις για τα 74 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι
  • Την Τρίτη 6 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στον ιερό βράχο της Ακρόπολης
  • Την ίδια μέρα στις 7.30 μ.μ., στον Λευκό Πύργο, η ΕΔΥΕΘ

Εβδομήντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, όταν το πυρηνικό μανιτάρι εξαφάνισε από προσώπου γης χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945). Στη μαύρη αυτή επέτειο, η ΕΕΔΥΕ διοργανώνει αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση την Τρίτη 6 Αυγούστου, στις 8 μ.μ. στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, και πορεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή καταδίκης του απαράγραπτου αυτού εγκλήματος και τιμής στα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας, αλλά και επαγρύπνησης και δράσης, καθώς, όπως σημειώνει, «η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τηρώντας κατά γράμμα τις δεσμεύσεις με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Βαδίζει κι αυτή στο δρόμο της εμπλοκής της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, υλοποιεί την ευρωΝΑΤΟικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών και στηρίζει τη γενικότερη ιμπεριαλιστική διείσδυση στα Βαλκάνια, βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες».

«Οι εξελίξεις απαιτούν ετοιμότητα και επαγρύπνηση, οργάνωση της πάλης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ, καλώντας το λαό να εντείνει την πάλη του για:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Καμία αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.
  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.
  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.
  • Οχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Αραξο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
Η ΕΔΥΕΘ

Αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση τιμής και αγώνα πραγματοποιεί την ίδια μέρα και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Καλεί τα μέλη και τους φίλους των Επιτροπών Ειρήνης Θεσσαλονίκης, τα σωματεία του ταξικού εργατικού κινήματος, τις οργανώσεις της νεολαίας και των γυναικών να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση στις 6 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ., στον Λευκό Πύργο.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org