Πέμπτη 25 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «ΣΙΔΕΝΟΡ»
Συγκέντρωση σήμερα στον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ στην Αθήνα

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης
Κόντρα στην επιχείρηση τρομοκράτησης που κλιμακώνει η εργοδοσία με απολύσεις, δικαστικές διώξεις και διεκδικήσεις αποζημιώσεων, οι εργαζόμενοι της ΣΙΔΕΝΟΡ στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουν για πάνω από ενάμιση μήνα τον αγώνα τους για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις, έχοντας στο πλευρό τους τις ταξικές δυνάμεις και εργαζόμενους όλων των κλάδων.

Συνεχίζοντας τις δίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας ανά δίωρο, μεταβαίνουν σήμερα Πέμπτη στην Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο Μαρούσι.

Χτες, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης εκδικάστηκε η αγωγή που κατέθεσε σε βάρος τους η εργοδοσία, αξιώνοντας να κηρυχθούν παράνομες οι κινητοποιήσεις τους και να της επιδικαστεί αποζημίωση 5.000 ευρώ για κάθε νέα στάση εργασίας που θα πραγματοποιήσουν. Οι ισχυρισμοί της εργοδοσίας κατέρρευσαν στην ακροαματική διαδικασία. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες μέρες.

Στην συγκέντρωση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε έξω από τα δικαστήρια, βρέθηκαν μαζικά εργαζόμενοι από τον κλάδο του Μετάλλου που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου και εργαζόμενοι άλλων κλάδων. Εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΣΙΔΕΝΟΡ και την καταδίκη τους στην επιχείρηση εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργατών παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, μεταφέροντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στον δίκαιο αγώνα τους.

Θυμίζουμε ότι η ένταση της εργοδοτικής επίθεσης με τη δικαστική δίωξη και τις 35 απολύσεις συμβασιούχων ήρθε μία μέρα μετά τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, όπου οι εργαζόμενοι, αψηφώντας τις απειλές της εργοδοσίας, αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία συνέχιση των δίωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας και κλιμάκωση του αγώνα με κινητοποίηση στην Αθήνα.

Η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει τη νέα απόπειρα της εργοδοσίας του ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ/ΒΙΟΧΑΛΚΟ να βάλει φρένο στον αγώνα των εργαζομένων, σέρνοντάς τους στα δικαστήρια. Με ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Αυτές είναι η "δίκαιη ανάπτυξη" και οι "βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές" που υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ! Οταν οι εργαζόμενοι ξεπερνάνε το φόβο που καλλιεργεί η εργοδοσία και σηκώνουν κεφάλι για μια ζωή με αξιοπρέπεια, αναλαμβάνει το κράτος με τους νόμους και τους μηχανισμούς του!

Ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ/Στασινόπουλου είναι "λαγός" όλων των βιομηχάνων. Οπως επισημαίνει πρόσφατο άρθρο στην εφημερίδα FAG για τον έτερο βιομήχανο του κλάδου Ε. Μυτιληναίο, "η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και η κατάργηση των συνδικαλιστικών κατεστημένων οδήγησε στη συνέχεια στην παροχή ανταγωνιστικότερων τιμών στην αγορά του αλουμινίου εκ μέρους της Μυτιληναίος". Δηλαδή η ζωή μας θυσία για τα κέρδη τους! Να πάρουν την απάντηση που τους αξίζει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ