Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ
Δώστε ψήφο για αλλαγή συσχετισμών στο ΕΒΕΑ

Αγωνιστικό κάλεσμα της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων για τις επικείμενες αρχαιρεσίες στο ΕΒΕΑ

Αγωνιστικό κάλεσμα στους εμπόρους να δώσουν την ψήφο τους στην Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων που υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ προκειμένου να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο απευθύνει η παράταξη ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στο ΕΒΕΑ στις 9, 10 και 11 Δεκέμβρη.

Στη διακήρυξή της η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων επισημαίνει ότι οι εκλογές στα επιμελητήρια διεξάγονται κάτω από το φως των ραγδαίων αρνητικών εξελίξεων για τον ελληνικό λαό και για τον κόσμο ολόκληρο.

Η «εντός ΟΝΕ εποχή», συνεχίζει, και η ενσωμάτωση στα δεδομένα της ζώνης του ευρώ προϋποθέτει νεοφιλελεύθερες επιλογές και αντιλαϊκές ρυθμίσεις για τις κρατικές δαπάνες και τα έσοδα, τα οποία πρέπει να εξασφαλίζονται πάντα από τα μόνιμα θύματα της δημοσιονομικής πολιτικής, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, μεταξύ αυτών και των μικρών ΕΒΕ, ενώ αντίθετα εξασφαλίζονται πόροι που δίνονται με τη μορφή διαφόρων ενισχύσεων στο μεγάλο κεφάλαιο, στα πλαίσια της ενίσχυσης της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας». Αυτή την «ιδιωτική πρωτοβουλία», δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο, καταγγέλλει η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων, ήταν ο «θεός» της πλειοψηφίας του απερχόμενου ΔΣ και της ΔΕ του ΕΒΕΑ. Τα συμφέροντα των μικρών και μεσαίων εμπόρων δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ταυτίζονται με εκείνα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Η πλειοψηφία της διοίκησης, σημειώνει στη διακήρυξή της η παράταξη, δε χάνει ευκαιρία να αναπαράγει τις αυταπάτες της «ελεύθερης αγοράς» και να προσπαθεί να πείσει τους μικρούς εμπόρους ότι στα πλαίσια της πολιτικής αυτής δημιουργούνται ίσες ευκαιρίες για όλους. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι πολυεθνικές έχουν μετατρέψει το ΕΒΕΑ σε κέντρο προπαγάνδισης των προγραμμάτων της ΕΕ, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μικρών εμπόρων, και σε διαχειριστή σημαντικών πόρων που συγκεντρώνονται από τη συνδρομή των μελών.

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων στην πολύχρονη παρουσία της στο ΔΣ του ΕΒΕΑ αντιστάθηκε και θα αντιστέκεται στις πολιτικές που οδηγούν τους μικρούς και μεσαίους εμπόρους στην εξαθλίωση και στην καταστροφή. Δηλώνει ότι δε συναίνεσε και δεν πρόκειται να συναινέσει στη λογική ότι «όλοι είμαστε επιχειρηματίες και έχουμε τα ίδια συμφέροντα». Δεσμεύεται να αγωνιστεί για τη λύση των προβλημάτων που απασχολούν τους μικρούς και μεσαίους εμπόρους. Θα αγωνίζεται για:

  • αύξηση του αφορολόγητου ορίου στο ύψος των 4,5 εκατ. δρχ. για τετραμελή οικογένεια
  • δραστική μείωση της έμμεσης φορολογίας
  • κατάργηση των φοροαπαλλαγών του μεγάλου κεφαλαίου, κατάργηση του 35% για τους συνεταιρισμούς και του 25% για ΟΕ και ΕΕ και του «αντικειμενικού» προσδιορισμού του ΦΠΑ
  • να υποστηρίζει το ΕΒΕΑ τη συνένωση των μικρών επιχειρήσεων σε αστικούς συνεταιρισμούς με φορολογικά και άλλα κίνητρα
  • να στοχεύει στον περιορισμό της ασύδοτης δράσης των πολυκαταστημάτων
  • να στηρίζει την ανασυγκρότηση και την ενίσχυση του δημόσιου τομέα που πρέπει να λειτουργεί κάτω από κοινωνικό έλεγχο
  • να τεκμηριώνει και να προβάλλει λύσεις που έρχονται σε αντίθεση με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ
  • να διαδραματίσει το ΕΒΕΑ ρόλο στην υπηρεσία των μικρών και μεσαίων εμπόρων και να μην είναι στήριγμα της κυβερνητικής πολιτικής και του μεγάλου κεφαλαίου.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ