Σάββατο 20 Ιούλη 2019 - Κυριακή 21 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μοντέλα

Λάθος καπιταλιστές στηρίζει η ΝΔ, είπε ουσιαστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο». Στη συνέντευξή του εξέφρασε προβληματισμούς για το ότι στη ΝΔ «προωθούν ένα μοντέλο αντικοινωνικό, ένα μοντέλο που επενδύει στην "τεμπέλικη επιχειρηματικότητα" που προσδοκά κέρδη από τη συμπίεση του εργατικού κόστους», ενώ συνιστά στην κυβέρνηση να επενδύσει σε καπιταλιστές που θα βγάζουν κέρδη «από την καινοτομία, την πρωτοτυπία και τη διακριτή ποιότητα του προϊόντος». Δηλαδή η «υγιής επιχειρηματικότητα» που στηρίζει ο Ν. Παππάς απαρτίζεται από καπιταλιστές που δεν εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους τους!

Η «Amazon», για παράδειγμα, του τρισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος, που αποτελεί σύμβολο καινοτομίας, καθώς ομολογουμένως ανέτρεψε διά παντός τις ισορροπίες στις λιανικές πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, βγάζει αστρονομικά κέρδη χωρίς να συμπιέζει το εργατικό κόστος;

Τότε από πού αντλούνται τα κέρδη της, που μόνο στις ΗΠΑ ήταν 5 και 11 δισ. δολάρια το '17 και το '18, όχι μόνο χωρίς να πληρώσει ούτε σεντ ομοσπονδιακού φόρου, αλλά και με επιστροφές φόρου 129 εκατ. δολαρίων το 2018!

Από την «εργασιακή δυστοπία», φυσικά, που καθιέρωσε για τους εργαζομένους της, τους περισσότερους από κάθε άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ που ζουν από κουπόνια σίτισης και αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες, για να διατηρούν σε υψηλά επίπεδα την αποδοτικότητά τους, από την οποία αναλόγως και πληρώνονται. Ορίστε το «κοινωνικό» πρόσωπο της καινοτομίας.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org