Πέμπτη 18 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της Λυρικής για την επόμενη χρονιά

Η «Λίμνη των κύκνων» επαναλαμβάνεται και φέτος το Δεκέμβρη
Η «Λίμνη των κύκνων» επαναλαμβάνεται και φέτος το Δεκέμβρη
Παρουσιάστηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου στο Κέντρο Πολιτισμού - Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» το πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που το 2020 συμπληρώνει 80 χρόνια λειτουργίας.

Την παρουσίαση έκανε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, Γιώργος Κουμεντάκης. Η ομιλία του διακοπτόταν από βίντεο, όπου βασικοί συντελεστές των παραγωγών που προγραμματίζεται να παρουσιαστούν ανέφεραν λίγα λόγια για την κάθε παράσταση. Ακόμα, προβλήθηκε βίντεο για την ιστορία αλλά και τη συνέχεια της Λυρικής. Στην παρουσίαση του προγράμματος παρευρέθηκε η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ.

Το πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει ο Γ. Κουμεντάκης στοχεύει «στην καλλιτεχνική εξωστρέφεια μέσα από στρατηγικές συνεργασίες και συμπαραγωγές με διεθνείς φορείς, επενδύει στη νέα δημιουργία μέσω αναθέσεων, κάνει αποφασιστικά βήματα στη διεύρυνση του ρεπερτορίου της όπερας, διερευνά την αλληλεπίδραση του λυρικού θεάτρου με την περφόρμανς και τα εικαστικά και φέρνει επί σκηνής μοναδικά αριστουργήματα της όπερας, της οπερέτας και του μπαλέτου σε φιλόδοξες παραγωγές».

Τέσσερις πρώτες παγκόσμιες πρεμιέρες, μια πρώτη πανελλήνια πρεμιέρα, επτά νέες παραγωγές όπερας, δύο νέες παραγωγές μπαλέτου και τρεις αναβιώσεις παραγωγών, αλλά και συναυλίες, περφόρμανς, προβολές συνοδεία ζωντανής μουσικής, συνθέτουν το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» και στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, από το φθινόπωρο του 2019 έως και το καλοκαίρι του 2020.

Μέχρι και το Δεκέμβρη 2019 θα παρουσιαστούν οι παρακάτω παραγωγές:

Στις 11, 13, 16, 18, 20, 25, 27 και 29 Οκτώβρη θα παρουσιαστεί η όπερα «Η υπνοβάτις» του Μπελίνι.

Στις 20 και 23 Οκτώβρη, 3, 19 και 20 Νοέμβρη, 11 και 12 Δεκέμβρη και 22, 23 και 26 Γενάρη θα παρουσιαστεί η όπερα για παιδιά και νέους «Το αηδόνι του Αυτοκράτορα» της Λένας Πλάτωνος, βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν.

Στις 9, 10, 16, 17 και 24 Νοέμβρη θα ανέβει η παράσταση μπαλέτου «Χορός με τη σκιά μου», σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου. Ο διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ πραγματοποιεί ένα μεγάλο καλλιτεχνικό όνειρο και χορογραφεί τέσσερα από τα σημαντικότερα έργα του Μάνου Χατζιδάκι, «Ο κύκλος του C.N.S.», «Ο καπετάν Μιχάλης», «Το καταραμένο φίδι» και «Το χαμόγελο της Τζοκόντας», σε μια ενιαία παράσταση, στο πλαίσιο του τριετούς κύκλου «Μάνος Χατζιδάκις».

Στις 8, 13, 15, 19, 21 και 28 Δεκέμβρη και 2 και 5 Γενάρη θα παρουσιαστεί η όπερα «Ντον Κάρλο» του Βέρντι.

Στις 22, 24, 26, 27, 29 και 31 Δεκέμβρη θα επαναληφθεί η περσινή μεγάλη επιτυχία του μπαλέτου της Λυρικής «Η λίμνη των κύκνων» του Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι, σε χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org