Τρίτη 16 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Εξορμήσεις ενάντια στο χτύπημα της κυριακάτικης αργίας

Από τις εξορμήσεις στα καταστήματα του εμπορικού κέντρου
Από τις εξορμήσεις στα καταστήματα του εμπορικού κέντρου
Εξορμήσεις - παρεμβάσεις στα καταστήματα της οδού Ερμού και σε άλλα σημεία του εμπορικού κέντρου της Αθήνας πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με αφορμή το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων για άλλη μια Κυριακή, στο πλαίσιο της εκπτωτικής περιόδου, αλλά και την «απελευθέρωση» της λειτουργίας τους όλες τις Κυριακές από το Μάη μέχρι τον Οκτώβρη σε μια σειρά περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του κέντρου της Αθήνας.

Τα μέλη του σωματείου συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του στην οδό Μητροπόλεως και στη συνέχεια προχώρησαν σε εξορμήσεις σε μια σειρά από εμπορικά καταστήματα στο κέντρο («Hondos», «H&M», «American Eagle», «Attica» κ.ά.), καθώς και σε σούπερ μάρκετ (ΑΒ και «Bazaar»).

Με την ανακοίνωση - κάλεσμα του σωματείου, τα μέλη του άνοιξαν συζητήσεις με τους συναδέλφους τους στα καταστήματα, μέσα από τις οποίες επιβεβαιωνόταν ανάγλυφα ο εκρηκτικός συνδυασμός όλου του αντεργατικού οπλοστασίου, με τη δουλειά τις Κυριακές, τα «σπαστά» ωράρια, τους μισθούς - ψίχουλα και την εντατικοποίηση. Από την πλευρά τους, τα μέλη του σωματείου ανέδειξαν τη συνέχεια αυτής της επίθεσης, με τη μία κυβέρνηση του κεφαλαίου να διαδέχεται την άλλη στη στήριξη της εργοδοσίας. Υπογράμμισαν την ανάγκη να δοθεί μαχητική και συλλογική απάντηση, με οργάνωση στο σωματείο και ενίσχυση των αγώνων για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, κατάργηση των «σπαστών» ωραρίων, κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που «απελευθερώνουν» το ωράριο, μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας, μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Τέλος, τα μέλη του σωματείου στηλίτευσαν την αστυνομική «συνοδεία» στην εξόρμηση, με την παρουσία δύο αστυνομικών έξω από τα γραφεία του Συλλόγου, οι οποίοι στη συνέχεια, αν και διακριτικά, ακολούθησαν τα μέλη του σωματείου σε όλη τη διάρκεια της εξόρμησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση ενάντια στη «λευκή νύχτα»(2023-08-15 00:00:00.0)
Δράσεις στο πλαίσιο της καμπάνιας για τους νέους εργαζόμενους(2020-07-01 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις ενάντια στην κλιμακούμενη επίθεση στην κυριακάτικη αργία(2020-01-21 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις ενάντια στα ωράρια - λάστιχο και την κυριακάτικη εργασία(2018-04-03 00:00:00.0)
Οργανώνουν την αντεπίθεσή τους(2005-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ