Τρίτη 16 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την υπογραφή ΣΣΕ

Σε αγωνιστική ετοιμότητα παραμένουν αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι σε μια σειρά από χώρους δουλειάς, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) με αυξήσεις μισθών και δικαιώματα για όλους, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Στη «Mellon», μετά από σειρά επιτυχημένων κινητοποιήσεων, το επιχειρησιακό Σωματείο θα έχει συνάντηση σήμερα με την εργοδοσία για το ζήτημα της επιχειρησιακής ΣΣΕ. Αύριο το μεσημέρι θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους με βάση τις απαντήσεις που θα έχουν λάβει από την εργοδοσία στα αιτήματά τους για τη ΣΣΕ.

Στην «PD Solutions», οι εργαζόμενοι αναμένουν μέχρι αύριο Τετάρτη την αντιπρόταση της διοίκησης της εταιρείας επί των προτάσεών τους για τη ΣΣΕ. Εχουν αποφασίσει τη μέρα που θα πάρουν την αντιπρόταση να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση, για να αποφασίσουν την περαιτέρω δράση τους. Αν η εργοδοσία δεν απαντήσει μέχρι αύριο, η απόφασή τους είναι να προχωρήσουν σε απεργία την Πέμπτη 18/7.

Στη «First Data», το επιχειρησιακό Σωματείο θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε Γενική Συνέλευση στο κτίριο του Αγίου Στεφάνου, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας να λάβουν αποφάσεις για τα επόμενα βήματά τους σχετικά με τη ΣΣΕ.

Στο εργοστάσιο της «ΣΙΔΕΝΟΡ» στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι συνέχισαν τον αγώνα τους με δίωρες στάσεις εργασίας, επαναλαμβανόμενες ανά δύο ώρες, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και χτες το μεσημέρι, δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στην κατεύθυνση ανάκλησης των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Το βράδυ της Κυριακής, στο πλευρό τους βρέθηκαν οι ταξικές δυνάμεις, σπάζοντας έμπρακτα την προσπάθεια της εργοδοσίας να εμποδίσει την είσοδο σε κλιμάκιο συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, που επιχειρήθηκε τις προηγούμενες μέρες. Τα στελέχη του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους και το Σωματείο τους να πάρουν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση ενίσχυσης της έκφρασης της αλληλεγγύης στον αγώνα τους. Στο μεταξύ, τελευταίο επεισόδιο στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας είναι η «πρωτοβουλία» εργαζομένων της επιχείρησης - που στην πλειοψηφία τους δεν είναι μέλη του Σωματείου - να συγκαλέσουν «συνέλευση», με τις ευλογίες και την καθοδήγηση της εργοδοσίας, προκειμένου να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, επικαλούμενοι δήθεν το «δικαίωμα στην εργασία». Και απέναντι σε αυτήν την προσπάθεια, όμως, στην πλειοψηφία τους οι εργαζόμενοι στέκονται ενωμένοι, δηλώνοντας αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνει η μάχη σε κλάδους και χώρους δουλειάς για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις(4/6/2022)
Πληρωμένη απάντηση στην αδιαλλαξία και τις εργοδοτικές απειλές(7/5/2022)
Καταγγέλλει επίθεση εργοδοσίας σε επιχειρησιακό σωματείο(19/2/2021)
Κλιμακώνουν τον δίκαιο αγώνα τους με 48ωρη απεργία(13/6/2019)
Υπογράφτηκε επιχειρησιακή σύμβαση(24/11/2012)
Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για σύμβαση(24/10/2012)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org