Τρίτη 16 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Απεργούν οι εργαζόμενοι στην «Αmazon»

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Απεργούν από το βράδυ της Κυριακής και για δυο μέρες οι εργαζόμενοι σε επτά από τις γερμανικές αποθήκες του διαδικτυακού κολοσσού λιανικού εμπορίου «Αmazon» στη Γερμανία, διεκδικώντας υψηλότερους μισθούς, ανακοίνωσε η συνομοσπονδία συνδικάτων VERDI.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, υπό το σύνθημα «όχι εκπτώσεις στους μισθούς μας», προγραμματίστηκαν ώστε να συμπέσουν με τη λεγόμενη «Prime Day» της «Amazon», όταν ο αμερικανικός όμιλος προσφέρει στους συνδρομητές της μεγάλες εκπτώσεις σε επιλεγμένα είδη.

«Την ώρα που η "Amazon" προτρέπει τους πελάτες της να κυνηγήσουν μεγάλες εκπτώσεις κατά την "Prime Day", στερεί από τους υπαλλήλους της έναν αξιοπρεπή μισθό», αναφέρουν οι εργαζόμενοι καλώντας την εταιρεία «να αναγνωρίσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των κλάδων της λιανικής και των πωλήσεων μέσω ταχυδρομείου». Σύμφωνα με το VERDI, οι ΣΣΕ στον τομέα λιανικής στη Γερμανία «θα πρέπει να αποκτήσουν δεσμευτική ισχύ» και τότε «η νομικά δεσμευτική για όλους ΣΣΕ θα εφαρμοζόταν και στην "Amazon"».

Η Γερμανία είναι η δεύτερη σημαντικότερη αγορά για την «Amazon», μετά τις ΗΠΑ. Σε όλη τη Γερμανία, η «Amazon» διαθέτει δώδεκα αποθήκες σε έντεκα τοποθεσίες logistics και απασχολεί περίπου 13.000 υπαλλήλους. Την Κυριακή, η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια να ανοίξει ακόμα μία αποθήκη στη χώρα εντός του έτους, με πάνω από 2.800 εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ