Σάββατο 13 Ιούλη 2019 - Κυριακή 14 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Εκτός Βουλής μεν, κανένας εφησυχασμός για το λαό δε...

Αναμφίβολα, ένα από τα θετικά στοιχεία του εκλογικού αποτελέσματος της περασμένης Κυριακής ήταν η παραπέρα υποχώρηση σε ποσοστά και ψήφους της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής, η οποία έμεινε εκτός Βουλής για πρώτη φορά από το 2012.

Η ναζιστική ΧΑ καταποντίστηκε σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, με σημαντικές μειώσεις σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του '15 και τις ευρωεκλογές σε Αθήνα και Πειραιά, Ηλεία, Τρίκαλα, Μεσσηνία και αλλού, όπως και στις εκλογικές περιφέρειες Εύβοιας και Αργολίδας, όπου από το 8% - με ενδιάμεσο σταθμό το 4,9% στις ευρωεκλογές - κατέληξε στο 2,6%.

Χωρίς αμφιβολία, στην εξέλιξη αυτή βάρυνε η δράση του ΚΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα, που αταλάντευτα και με συνέπεια ανέδειξε τον χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης, τη χρησιμότητά της για το καπιταλιστικό σύστημα, που αντιπάλεψε τέτοιες δυνάμεις, δεν έδειξε ανοχή, δεν έπαιξε παιχνίδια, δεν ψάρεψε στα θολά νερά του εθνικισμού, όπως έκαναν άλλα κόμματα.

Πανηγυρίζουν για την «απόσυρση» οι δυνάμεις που τους «κανάκευαν»

Βέβαια, το εκλογικό της αποτέλεσμα συνδέεται και με την επιλογή «απόσυρσής» της από τις ίδιες δυνάμεις που την προώθησαν, κρατώντας το ναζιστικό μόρφωμα ως εφεδρεία, πράγμα που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στον καπιταλισμό.

Ενδεικτικό γι' αυτό είναι ότι ένα ποσοστό των δυνάμεών της μετακινείται σε άλλα αστικά κόμματα και σε συγγενείς ιδεολογικά και πολιτικά χώρους, όπως η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου που μπήκε στη Βουλή.

Ακόμα, η (επαν)εμφάνιση διαφόρων ακροδεξιών - φασιστικών μορφωμάτων την περίοδο που διεξάγονταν τα συλλαλητήρια των «μακεδονομάχων» αλλά και μετά, ιδιαίτερα στη Β. Ελλάδα, τροφοδοτήθηκε από τις αποχωρήσεις μελών και στελεχών της ΧΑ το προηγούμενο διάστημα. Ενώ με ακόμα μεγαλύτερη ένταση μετά το εκλογικό αποτέλεσμα - και ενώ η δίκη της βρίσκεται σε εξέλιξη - έρχονται στην επιφάνεια οι σκυλοκαβγάδες και οι διεργασίες που «τρέχουν» εδώ και καιρό στην ηγεσία της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης.

Τα κόμματα που διεκδικούν για τον εαυτό τους ρόλο στη συρρίκνωση της ΧΑ δεν μπορούν να κρύψουν ή να μας κάνουν να ξεχάσουμε τις ευθύνες τους για τη στάση τους απέναντι στο φασιστικό μόρφωμα, για το κανάκεμά του...

Πρώτος - πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, που τα στελέχη του έσπευσαν να πουν με θράσος ότι ήταν η δική τους πολιτική πτωχοκομείου που της «έκοψε» τάχα την κοινωνική βάση της. Αυτά από τον ΣΥΡΙΖΑ, που συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, ενσωματώνοντας αμέσως μετά τα μισά τους στελέχη, υπουργοποιώντας εκείνους που έλεγαν τους μετανάστες «κατσαρίδες», που τα στελέχη του χαριεντίζονταν με τους ναζιστές βουλευτές στο Καστελόριζο, και ενώ πριν παραδώσει την κυβέρνηση - και αφού πρώτα με δική του ευθύνη η δίκη έχει διαρκέσει ήδη τρία χρόνια περισσότερο από όσο διήρκεσε η... δίκη της Νυρεμβέργης - φρόντισε να εξασφαλίσει ότι θα «πέσουν στα μαλακά» με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Αλλά και η ΝΔ, που έσπευσε να μιλήσει για «νίκη της δημοκρατίας», διεκδικώντας η ίδια τα πρωτεία για τον εκλογικό καταποντισμό του ναζιστικού μορφώματος, αφού - όπως έλεγαν τα στελέχη της - ήταν η δική τους αντιδραστική ατζέντα που κατάφερε να «επαναπατρίσει» ψηφοφόρους, ήταν αυτή που όλο το προηγούμενο διάστημα επιστράτευε τον αντικομμουνισμό, ενώ ντάντευε τις δυνάμεις αυτές, ψαρεύοντας στα βρωμόνερα του εθνικισμού με αφορμή και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Αρα λοιπόν δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός. Ο τρόπος για να ξεμπερδέψει ο λαός μια και καλή με τους ναζιστές εγκληματίες είναι ένας: Η ενίσχυση του ΚΚΕ, της μόνης δύναμης που αντιπαλεύει τη μήτρα αυτών των δυνάμεων, που τους γεννά και τους αξιοποιεί όποτε το χρειάζεται: Το καπιταλιστικό σύστημα. Το θετικό γεγονός της εκλογικής υποχώρησης της ΧΑ πρέπει να έχει και συνέχεια, για να απομονωθούν μια και καλή σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, για να επιστρέψουν στη θέση τους, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυτονόητη η απόρριψη των αιτημάτων αναστολής(23/10/2020)
Ο,τι κι αν δηλώσουν, οι ευθύνες δεν ξεχνιούνται...(8/10/2020)
Νέες αποχωρήσεις και εξώδικα μεταξύ στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης(13/8/2019)
Μέγιστη πρόκληση, η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες(18/12/2018)
Εξω ο φασισμός από την εκπαίδευση(21/10/2014)
...η «Αυγούλα» και η θέση μας(21/9/2013)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org