Παρασκευή 12 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βέβαιος ότι θα πετύχει για το κεφάλαιο

Βέβαιος ότι «η εδραίωση της αξιοπιστίας της χώρας θα ανοίξει το δρόμο στη διαπραγμάτευση για τη μείωση του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων κάτω από το 3,5% του ΑΕΠ» εμφανίστηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο BBC, υπενθυμίζοντας την απόφασή του να «τρέξει» ακόμα ταχύτερα τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, στον «καθαρό διάδρομο» που παραλαμβάνει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα προχωρήσουν απρόσκοπτα οι φοροελαφρύνσεις, πρώτα και κύρια για το κεφάλαιο: «Ο πρώτος γύρος μείωσης των φόρων και της φορολογίας για τις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ θα συμβεί την 1η Ιανουαρίου του 2020. Είμαι βέβαιος ότι έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο ώστε να γίνει πράξη στον προϋπολογισμό του 2020», είπε.

Τάχθηκε εξάλλου ξανά υπέρ της ανάπτυξης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, μέσα από την προσέλκυση «ιδιωτικών επενδύσεων», με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όπως νέα κίνητρα και επιδοτήσεις.

Εταξε επίσης μια πιο «αποτελεσματική» διαχείριση της - έτσι ή αλλιώς - εχθρικής για το λαό κρατικής μηχανής, «με στοχευμένες προσλήψεις και περιορισμό τους μόνο εκεί όπου χρειάζεται», προαναγγέλλοντας δηλαδή και παραπέρα περικοπές.

Και όλα αυτά με τη σιγουριά ότι μπορεί να το πράξει, επιχαίροντας για την «πολύ ισχυρή εντολή» που έλαβε στις εκλογές, θεωρώντας ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του λύνει τα χέρια να εφαρμόσει τα σχέδιά του.

Εκφράζοντας δε τους στόχους της ντόπιας αστικής τάξης για γεωστρατηγική της αναβάθμιση στον διεθνή περίγυρο, είπε ότι το 2021, στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, θέλει η Ελλάδα να αποπνέει «δυναμισμό και αισιοδοξία, με μία ισχυρή ομογένεια που θα στηρίζει τη χώρα». Επίσης, «να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου κόσμου και να πάψει να θεωρείται φορέας των προβλημάτων που χαρακτηρίζουν την Ευρώπη».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org