Πέμπτη 11 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πολλές εστίες πυρκαγιάς χτες σε Στερεά και Εύβοια

Από τη φωτιά στη Δίβρη
Από τη φωτιά στη Δίβρη
Σε 73 αστικές πυρκαγιές, 55 αγροτοδασικές πυρκαγιές και 95 παροχές βοηθείας κλήθηκε από τις 6 χτες το πρωί έως τις 8 το απόγευμα η Πυροσβεστική. Από τις πυρκαγιές, η πιο επικίνδυνη είναι αυτή στη Δίβρη Φθιώτιδας, όπου η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση έφτασε πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια του χωριού. Οι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία, με οδηγίες του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στην περιοχή άμεσα κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη «Canadair» και δύο αεροσκάφη PZL. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και ανήλθαν σε συνολικά 60 πυροσβέστες, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν 11 οχήματα ΟΤΑ, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα, μαινόταν και δεύτερη πυρκαγιά στη Φθιώτιδα, σε αγροτοδασική έκταση κοντά στη μονή Αγίας Αννας (ελέγχθηκε αργά το απόγευμα), που δεν κινδύνευσε άμεσα. Πιθανά προκλήθηκε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ στον προαύλιο χώρο του μοναστηριού, που είναι στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού.

Οι φλόγες με τη βοήθεια του αέρα κινήθηκαν προς το βουνό και όχι προς το μοναστήρι, ωστόσο η φορά του αέρα άλλαζε συνεχώς. Στο σημείο επιχειρούσαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα. Επίσης, πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί την περιοχή των μεταλλείων Δομοκού, κοντά στην Ομβριακή, όπως και στην περιοχή της Λυγαριάς στα βόρεια της Λαμίας, οι οποίες ευτυχώς δεν πήραν μεγάλες διαστάσεις.

Φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς χτες το απόγευμα σε δασική έκταση κοντά στο γήπεδο του Θρασύβουλου στη Φυλή. Στην περιοχή της φωτιάς επιχειρούσαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, μία ομάδα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) με 6 οχήματα και 12 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούσε ένα ελικόπτερο. Σημειώνεται ότι στο ίδιο σημείο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά πριν από περίπου τέσσερις μέρες και χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής δεν επεκτάθηκε.

Πυρκαγιά σημειώθηκε νωρίς το βράδυ και στο Πευκί της Εύβοιας σε ορεινή περιοχή. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ομάδα πεζοπόρου τμήματος, αεροσκάφος και ελικόπτερο. Πυρκαγιά μαινόταν σε δασική έκταση στην περιοχή Κορογονιάνικα της Ανατολικής Μάνης. Στον τόπο επιχειρούσαν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ομάδα πεζοπόρου τμήματος, τρία αεροσκάφη PZL και ένα ελικόπτερο.

Τέλος στις 7.30 το βράδυ πυρκαγιά έκαιγε πευκοδάσος στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας. Στον τόπο επιχειρούσαν συνολικά 50 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρου τμήματος, τρία ελικόπτερα, τρία αεροσκάφη, δύο υδροφόρες και δύο μηχανήματα έργου ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ