Πέμπτη 11 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΙΝΑ
Αποφάσισαν να συνεχιστούν οι εμπορικές διαπραγματεύσεις

ΠΕΚΙΝΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις» των ΗΠΑ - Κίνας με «στόχο να επιλυθούν οι εκκρεμείς εμπορικές διαφορές» συμφώνησαν την Τρίτη σε τηλεφωνική διάσκεψη που είχαν ο Αμερικανός αρμόδιος για το Διεθνές Εμπόριο, Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στιβ Μνούτσιν, με τον Κινέζο αντιπρόεδρο, Λιου Χε, και τον υπουργό Εμπορίου, Τζονγκ Σαν.

Η προχτεσινή τηλεφωνική συνομιλία σηματοδοτεί έναν νέο γύρο παζαριών των ΗΠΑ - Κίνας - που είχαν διακοπεί τον Μάη - στην προσπάθεια να βρεθεί συμβιβασμός και να αποφευχθεί μια ακόμη κλιμάκωση του «εμπορικού πολέμου». Θυμίζουμε ότι στα τέλη Ιούνη ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντ. Τραμπ, και ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ, συμφώνησαν στην Οσάκα («G20») να μην προχωρήσουν επί του παρόντος σε νέους δασμούς στα εκατέρωθεν εισαγόμενα προϊόντα.

Ο ανώτατος οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κάντλοου, σημείωσε πως για την κυβέρνηση Τραμπ είναι «πολύ, πολύ σημαντικό» η Κίνα να ξεκινήσει να αγοράζει αμερικανικά αγροτικά προϊόντα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Ο ίδιος είπε ότι δεν τίθεται «χρονοδιάγραμμα» στις διαπραγματεύσεις, δίνοντας έμφαση «στην ποιότητα και όχι την ταχύτητα». Πρόσθεσε ότι εξετάστηκε το ενδεχόμενο οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών να συναντηθούν ξανά πρόσωπο με πρόσωπο, με στόχο να αρθούν τα εμπόδια και να κλειστεί συμφωνία ανάμεσά τους.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org