Παρασκευή 5 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνελήφθη καθηγητής ως αρχηγός φασιστικής οργάνωσης

Συνελήφθη χτες στο σπίτι του στο Χαλάνδρι από αστυνομικούς ένας 48χρονος καθηγητής που φέρεται να είναι αρχηγός της φασιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία». Η σύλληψη έγινε μετά από την προκαταρκτική εξέταση που είχε διατάξει ο αρμόδιος εισαγγελέας. Η δίωξή του αφορά σε δημόσια υποκίνηση βίας, απειλή, παράνομη βία, οπλοκατοχή, απόπειρα εμπρησμού (κακούργημα) και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση (κακούργημα). Οδηγήθηκε σε ανακριτή όπου αναμενόταν να λάβει προθεσμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, τηλεκάρτα με την οποία είχε γίνει απειλητικό τηλεφώνημα σε ΜΚΟ, σακίδιο πλάτης και μπουφάν που φορούσε ο ύποπτος του εμπρησμού της Αφγανικής Κοινότητας στο κέντρο της Αθήνας τον Μάρτη του 2018. Φέιγ βολάν της φασιστικής οργάνωσης και χειρόγραφες σημειώσεις της «Κρυπτείας» που είχαν σταλεί σε ιστοσελίδες κ.ά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η φασιστική οργάνωση «Κρυπτεία», έγινε γνωστή το 2017 όταν επιτέθηκε στο σπίτι του Αμίρ, του 11χρονου μαθητή από το Αφγανιστάν, ο οποίος αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου. Τότε, τα φασιστοειδή μέλη της «Κρυπτείας» είχαν πετάξει πέτρες και μπουκάλια στο σπίτι όπου έμενε η οικογένειά του στην περιοχή της Δάφνης, ενώ είχαν αφήσει κι ένα χαρτόνι με το οποίο τους καλούσαν να φύγουν από την Ελλάδα.

Η φασιστική συμμορία είχε πραγματοποιήσει εμπρηστική επίθεση σε Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια και γραφεία της Αφγανικής Κοινότητας στο κέντρο της Αθήνας το 2018, αναλαμβάνοντας με τηλεφώνημα σε εφημερίδα την ευθύνη. Μέλη της είχαν επιχειρήσει να τοποθετήσουν εμπρηστικό μηχανισμό σε κατάληψη αντιεξουσιαστών στην περιοχή του Φιλοπάππου.

Τα φασιστοειδή της «Κρυπτείας» είχαν την ευθύνη για τον δολοφονικό εμπρησμό που κατέστρεψε τα λιγοστά υπάρχοντα των Μπαγκλαντέζων μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα, τον Ιούνη 2018 και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή τους. Από εκείνη τη φωτιά κάηκαν τα περίπου 40 καταλύματα όπου διέμεναν εργάτες γης, φτιαγμένα από νάιλον, τα διαβατήριά τους και άλλα έγγραφά τους, χρήματα, ρούχα, κρεβάτια και ό,τι άλλο είχαν. Περίπου 63 φιάλες γκαζιού έσκασαν από τη φωτιά, τις οποίες χρησιμοποιούσαν για να μαγειρεύουν.

Είχαν αναλάβει και την ευθύνη για την επίθεση 30 ατόμων στην κατάληψη στο πρώην ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων, απειλώντας με κείμενό τους για νέες επιθέσεις. Κατά την επίθεση, τραυματίστηκε ένα άτομο, ενώ η ομάδα των φασιστοειδών τράπηκε σε φυγή. Σύμφωνα με καταγγελίες, προσπάθησαν να κάψουν τον χώρο, ρίχνοντας εμπρηστικές βόμβες που προκάλεσαν φωτιά, είχαν στα χέρια σιδηρολοστούς και αλυσίδες, ενώ φορούσαν μάσκες. Φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα και απειλούσαν ότι θα τους κάψουν όλους, ενώ υπήρχαν επικεφαλής που καθοδηγούσαν τους επιτιθέμενους με εντολές για επίθεση αρχικά και μετά για αποχώρηση.

Με τηλεφώνημα από απόκρυψη στα γραφεία τοπικής εφημερίδας της Μυτιλήνης, ανέλαβε επίσης την ευθύνη για το γκρέμισμα στη Θέρμη μνημείου των προσφύγων που χάθηκαν στα νερά του Αιγαίου, την περίοδο 2012 - 2013.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ