Παρασκευή 5 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνθήκες εξάντλησης και δεκάδες παραιτήσεις στο «Grand Resort Lagonissi»

Τις συνθήκες εντατικοποίησης που εξοντώνουν τους εργαζόμενους και έχουν οδηγήσει δεκάδες συναδέλφους τους σε παραίτηση καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και το επιχειρησιακό Σωματείο στο ξενοδοχείο «Grand Resort Lagonissi».

«Για ακόμη μια χρονιά οι παραιτήσεις των συναδέλφων μας έχουν γίνει συχνό φαινόμενο και είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν», αναφέρουν τα δύο Σωματεία. Οπως εξηγούν, από το άνοιγμα του ξενοδοχείου, που λειτουργεί εποχικά, μέχρι σήμερα έχουν παραιτηθεί 45 εργαζόμενοι, ενώ μόνο τον τελευταίο μήνα οι παραιτήσεις ανέρχονται σε 18.

Η «πεντάστερη» ξενοδοχειακή μονάδα αποτελεί ένα από τα τουριστικά θέρετρα που λειτουργούν στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, τη λεγόμενη «Αθηναϊκή Ριβιέρα», ενώ ανάλογη κατάσταση αποτυπώνεται και σε άλλες πολυτελείς ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Αττικής.

«Η εντατικοποίηση "χτυπάει κόκκινο", οι λιποθυμίες και τα εργατικά "ατυχήματα" αποτελούν συχνό φαινόμενο», τονίζουν το κλαδικό Συνδικάτο και το επιχειρησιακό Σωματείο. «Λόγω έλλειψης προσωπικού οι διπλοβάρδιες είναι καθημερινότητα, και μάλιστα όχι στο ίδιο πόστο», προσθέτουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να τρέχουν από πόστο σε πόστο, σε ένα θέρετρο οι εγκαταστάσεις του οποίου εκτείνονται σε δεκάδες στρέμματα και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων 7 διαφορετικά εστιατόρια και 2 μπαρ, spa, παραλία. Στο ατελείωτο τρέξιμο προστίθεται η έλλειψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους, κι έτσι εκτός από τις λιποθυμίες συχνό φαινόμενο έχουν γίνει και τα εργατικά «ατυχήματα», όπως γλιστρήματα, πτώσεις κ.ο.κ.

«Η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη», καταγγέλλουν τα σωματεία και υπογραμμίζουν πως «η αντιμετώπιση των στελεχών της εργοδοσίας απέναντι σε εργαζόμενους που λυγίζουν κάτω από την πίεση και την ένταση της δουλειάς είναι το λιγότερο ειρωνική!».

Τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους «να μην φοβηθούν από τις απειλές της εργοδοσίας αλλά και των προϊσταμένων», να απαντήσουν «με οργάνωση του αγώνα και κινητοποιήσεις».

Διεκδικούν: Να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού. Να σταματήσουν η εντατικοποίηση, οι υπερωρίες και η δουλειά - λάστιχο από πόστο σε πόστο. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια στο χώρο δουλειάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην πλάτη των εργαζομένων χτίζεται το τουριστικό «θαύμα»(2023-08-15 00:00:00.0)
Εργασιακή «ζούγκλα», εξαντλητικοί ρυθμοί και στο τέλος της σεζόν ανεργία(2018-10-06 00:00:00.0)
Να τους παραμερίσουν(2013-11-07 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε Αττική και Κέρκυρα(2012-09-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ