Πέμπτη 4 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Η ψήφος εμπιστοσύνης στους κομμουνιστές συνδικαλιστές να εκφραστεί μαχητικά και στις 7 Ιούλη!

Μέσα σε σύνθετες συνθήκες, στις οποίες, ταυτόχρονα με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και στην Υγεία, κλιμακώνεται και η πολύμορφη προσπάθεια εγκλωβισμού των υγειονομικών, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αναγνωρίζουν την αγωνιστική προσφορά και την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών συνδικαλιστών, κάνουν το βήμα και ενισχύουν σημαντικά στις αρχαιρεσίες των σωματείων τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Χαρακτηριστικά, στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε μια σειρά σωματεία εργαζομένων σε νοσοκομεία: Στο Νοσοκομείο ΚΑΤ οι ταξικές δυνάμεις αναδείχθηκαν ξανά πρώτη δύναμη, με σημαντική ενίσχυση σε ψήφους και αυτήν τη φορά με απόλυτη πλειοψηφία στο νέο ΔΣ. Στο Νοσοκομείο «Μεταξά» σημείωσαν μεγάλη άνοδο σε ψήφους, ποσοστά και έδρες. Στο Νοσοκομείο «Ελπίς» σημείωσαν σημαντική άνοδο και αναδείχθηκαν δεύτερη δύναμη. Στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα» αύξησαν τις ψήφους και τις έδρες τους, ενώ στο Νοσοκομείο «Ελενα Βενιζέλου» αναδείχθηκαν ξανά δεύτερη δύναμη, με υψηλό ποσοστό.

Δυναμώνουμε την αγωνιστική μας επιλογή στα σωματεία, ψηφίζουμε ΚΚΕ την Κυριακή!

Αναδεικνύοντας την ανάγκη η εμπιστοσύνη αυτή στους κομμουνιστές συνδικαλιστές να αποτυπωθεί και την ερχόμενη Κυριακή, με αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, η Παρασκευή (Βούλα) Πάκου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, δήλωσε στον «Ριζοσπάστη» τα εξής:

«Τα θετικά αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών σε μια σειρά σωματεία εργαζομένων σε νοσοκομεία αποτυπώνουν την εμπιστοσύνη που δείχνουν εκατοντάδες συνάδελφοι στους κομμουνιστές συνδικαλιστές, στους συνδυασμούς των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ απευθύνουν στους συναδέλφους τους οι κομμουνιστές υγειονομικοί
Κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ απευθύνουν στους συναδέλφους τους οι κομμουνιστές υγειονομικοί
Σπάζοντας στην πράξη το κλίμα υποταγής, το κλίμα αναποτελεσματικότητας, μοιρολατρίας και τρομοκρατίας που καλλιεργείται, εκατοντάδες συνάδελφοι μας δίνουν με την εμπιστοσύνη τους τη δύναμη να συνεχίσουμε την αγωνιστική δράση μέσα από τις γραμμές των Σωματείων, δίνουν δύναμη ώστε η δράση αυτή να συνεχιστεί από καλύτερες θέσεις.

Γνωρίζουν καλά οι συνάδελφοί μας ότι έχουμε σταθερό μέτωπο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν και οι κυβερνήσεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η πικρή εμπειρία από την καθημερινότητα της εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων βρήκε μια θετική διέξοδο, αποτυπώθηκε στην κάλπη μιας σειράς σωματείων η ριζοσπαστική διάθεση της πλειοψηφίας των συναδέλφων για σωματείο - αποκούμπι, σωματείο που δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, σωματείο οργανωτή αγώνων νικηφόρων.

Αυτή η διάθεση είναι ανάγκη να εκφραστεί μαχητικά και στις εκλογές της 7ης Ιούλη, υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ. Για να μην ακυρωθεί αλλά να ενισχυθεί η αγωνιστική επιλογή, η ψήφος εμπιστοσύνης που δόθηκε μέσα στους χώρους δουλειάς. Γιατί οι συνάδελφοί μας ξέρουν καλά ότι και την επόμενη μέρα θα βρεθούν με μια εχθρική για το λαό κυβέρνηση και θα πρέπει το ΚΚΕ να είναι εκεί ισχυρότερο, δυναμωμένο μέσα και έξω από τη Βουλή, στήριγμα των αγώνων μας. Χρειάζεται ψήφος στο ΚΚΕ, να γίνει ένα ακόμη τολμηρό βήμα προς τα μπρος κι όχι ένα πισωγύρισμα που θα αντιστρατεύεται και θα υπονομεύει τη δράση των ταξικών σωματείων».

Ελπιδοφόρα αποτελέσματα σε μια σειρά σωματεία

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά τα θετικά αποτελέσματα στις αρχαιρεσίες μιας σειράς σωματείων της Αττικής, καταγράφονται τα εξής:

  • Στο Νοσοκομείο ΚΑΤ ψήφισαν 650 εργαζόμενοι και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 629. Η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ο συνδυασμός των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) έλαβε 369 ψήφους και 6 έδρες (από 282 ψήφους και 5 έδρες το 2017). Η «Δημοκρατική Συνεργασία Εργαζομένων ΚΑΤ» (πρώην ΠΑΣΚΕ) έλαβε 103 ψήφους και 2 έδρες (από 142 ψήφους και 3 έδρες). Η «Ενωτική Φωνή Εργαζομένων ΚΑΤ» (στηρίζεται από τη ΔΑΚΕ) έλαβε 157 ψήφους και 3 έδρες (από 145 ψήφους και 3 έδρες.)
  • Στο Νοσοκομείο «Μεταξά», σε 465 ψηφίσαντες (από 488 στις προηγούμενες εκλογές) η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα» (ο συνδυασμός των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) έλαβε 148 ψήφους, ποσοστό 31%, και 4 έδρες στο ΔΣ (στις εκλογές του 2017 είχε λάβει 109 ψήφους και 2 έδρες). Η «Προοδευτική Συνδικαλιστική Συνεργασία» (πρώην ΠΑΣΟΚ) έλαβε 158 ψήφους και 4 έδρες. Η ΔΑΚΕ 135 ψήφους και 3 έδρες. Το 2017 η «Ενωτική Κίνηση Μεταξά» (ΠΑΣΟΚ) είχε λάβει 3 έδρες, όσες και η ΔΑΚΕ.
  • Στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα» ψήφισαν 631 άτομα, τα έγκυρα ήταν 621, τα λευκά 3 και τα άκυρα 7. Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» (ο συνδυασμός των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) έλαβε 166 ψήφους και 3 έδρες (από 159 και 2 έδρες). Η «Συνδικαλιστική Συνεργασία» (ΠΑΣΚΕ) έλαβε 182 ψήφους και 3 έδρες (από 256 και 4 έδρες). Η «Ανεξάρτητη Κίνηση» (ΔΑΚΕ) έλαβε 159 ψήφους και 2 έδρες (από 145 και 2 έδρες). Η «Αριστερή Αγωνιστική Ενότητα» (ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε 56 ψήφους και 1 έδρα (από 43 ψήφους και καμία έδρα). Η «Ταξική Πορεία» πήρε 49 ψήφους και καμία έδρα (από 44 ψήφους και 1 έδρα). Η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» πήρε 9 ψήφους.
  • Στο Νοσοκομείο «Ελπίς» ψήφισαν 337 εργαζόμενοι, τα άκυρα και τα λευκά ήταν 11. Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων» πήρε 75 ψήφους (από 48 το 2017) και 2 έδρες. Η «Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων» πήρε 144 ψήφους (από 123) και 4 έδρες. Η ΔΑΚΕ έλαβε 74 ψήφους (από 69) και 2 έδρες. Η «Αυτόνομη Συνεργασία» (ΣΥΡΙΖΑ) έλαβε 33 ψήφους (από 45) και 1 έδρα. Ολοι οι συνδυασμοί διατήρησαν τον ίδιο αριθμό εδρών που είχαν και το 2017.
  • Στο Νοσοκομείο «Ελένα Βενιζέλου», το «Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων» αναδείχθηκε ξανά δεύτερη δύναμη, με 117 ψήφους, 3 έδρες και ποσοστό 24,6%.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενίσχυση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών» σε αρχαιρεσίες(2024-02-14 00:00:00.0)
Θετικό βήμα για την «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών»(2017-06-02 00:00:00.0)
Καταγράφεται ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων(2013-06-12 00:00:00.0)
Αποτελέσματα αρχαιρεσιών σε διάφορους χώρους(2012-04-05 00:00:00.0)
Αύξηση ψηφισάντων - ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων(2003-12-11 00:00:00.0)
Σημαντική ανατροπή υπέρ των ταξικών δυνάμεων(2002-11-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ