Πέμπτη 4 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Απελευθερώθηκε η πλοίαρχος του «Sea Watch 3»

ΡΩΜΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Η Γερμανίδα πλοίαρχος του πλοίου «Sea Watch 3» της γερμανικής ΜΚΟ «Sea Watch», Καρόλα Ρακέτε, απελευθερώθηκε την Τρίτη αργά το βράδυ μετά την απόφαση της Ιταλίδας δικαστή, Αλεσάντρα Βέλα, για άρση του κατ' οίκον περιορισμού της. Η Ρακέτε μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία, καθώς υπήρξαν «κάποιες γενικές απειλές εναντίον της», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της ΜΚΟ.

Η Κ. Ρακέτε κρατούνταν από το περασμένο Σάββατο, επειδή παρά τις εντολές της ιταλικής Ακτοφυλακής εισήλθε στο λιμάνι της Λαμπεντούζα μεταφέροντας 42 μετανάστες που είχαν διασωθεί ανοιχτά του ιταλικού νησιού. Η δικαστής απεφάνθη ότι η πλοίαρχος δεν παραβίασε τους νόμους όταν έσπασε το ναυτικό μπλόκο, ενώ θεώρησε ότι εκπλήρωνε το καθήκον της να προστατεύει ζωές που κινδύνευαν.

«Θύμωσα με την απελευθέρωσή της», είπε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, χαρακτηρίζοντας τη δικαστική απόφαση «αισχρή», καθώς «στη συγκεκριμένη περίπτωση η ζωή πολλών αστυνομικών που εκτελούσαν το καθήκον τους τέθηκε σε κίνδυνο». «Θα στείλουμε (την Ρακέτε) πίσω στη Γερμανία», πρόσθεσε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ