Παρασκευή 28 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Κατήγγειλε νέα απόπειρα πραξικοπήματος

Την καταγγελία και την αποτροπή νέου πραξικοπήματος στις 23 προς 24 Ιούνη ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας την Τετάρτη το μεσημέρι τοπική ώρα. Σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Επικοινωνίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Χόρχε Ροντρίγκες, στο σχέδιο που αποκαλύφθηκε χάρη σε μυστικούς πράκτορές της, εμπλέκονταν απόστρατοι και εν ενεργεία στρατιωτικοί που θα είχαν τη στήριξη των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, Κολομβίας, Χιλής και ειδικές μονάδες από αυτές τις χώρες και το Ισραήλ θα συνέδραμαν. Επίσης, ανέφερε ότι η όλη επιχείρηση ήταν τμήματος της αντιδραστικής αντιπολίτευσης, πιθανά και ενάντια στον αυτοανακηρυγμένο πρόεδρο μαριονέτα των ΗΠΑ και της ΕΕ, Χουάν Γκουαϊδό.

Ο υπουργός έδωσε αναλυτικά στοιχεία ότι υπάρχουν 56 ώρες βίντεο, ηχογραφήσεων και ομολογιών συλληφθέντων, μετά από παρακολούθηση 14 μηνών, και ότι το ακριβές σχέδιο περιελάμβανε τον βομβαρδισμό του Προεδρικού Μεγάρου, τη δολοφονία του Προέδρου, Νικολάς Μαδούρο, και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων και στελεχών του σοσιαλδημοκρατικού Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος, την απελευθέρωση του πρώην στρατηγού Ραούλ Μπαντουέλ (πρώην συνεργάτη του Τσάβες, που στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε και τώρα κρατείται για σκάνδαλο διαφθοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος) και την ανακήρυξή του σε πρόεδρο. Ακόμα, το σχέδιο περιλάμβανε καταλήψεις στρατοπέδων και βάσεων, τηλεοπτικών σταθμών και στρατηγικής σημασίας υπηρεσιών.

Επίσης, ο υπουργός κατηγόρησε τον Γκουαϊδό ότι πλήρωσε τον πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Μανουέλ Ρικάρντο Φιγκέρα (έχει καταφύγει στην Κολομβία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στις 30 Απρίλη), για την απελευθέρωση του άλλου ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες που σήμερα βρίσκεται στην πρεσβεία της Ισπανίας στο Καράκας.

Ο Γκουαϊδό αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά και πάλι δεν παρέλειψε να παροτρύνει τις Ενοπλες Δυνάμεις να ξεσηκωθούν κατά του Προέδρου, Νικολάς Μαδούρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ