Παρασκευή 28 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΕΒΟ.-- Την παράδοση τεσσάρων Ουκρανών κρατουμένων στην ουκρανική πλευρά ανακοίνωσαν οι αυτοαποκαλούμενες «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, ως «κίνηση καλής θέλησης». Η απόφαση πάρθηκε μετά από συνάντηση ηγετών των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ με το ουκρανικό (ρωσόφιλο) κόμμα της αντιπολίτευσης «Πλατφόρμα αντιπολίτευσης - Για τη ζωή» και η παράδοση αναμένεται να γίνει σήμερα στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Στο μεταξύ, το ρωσικό ΥΠΕΞ καταγγέλλει ότι η Ουκρανία αρνήθηκε πρόταση της Ρωσίας σχετικά με την απελευθέρωση των 24 Ουκρανών ναυτών, λέγοντας πως «το Κίεβο θέλει οι Ουκρανοί ναύτες να παραμείνουν στη Ρωσία» για να «εκβιάζει τη Ρωσία».

ΜΟΣΧΑ.-- Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 19 τραυματίστηκαν όταν επιβατικό αεροσκάφος «Αντόνοφ - An-24» έκανε κατεπείγουσα προσγείωση σε αεροδρόμιο της Σιβηρίας χτες λόγω μηχανικής βλάβης. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 46 άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα μέλη πληρώματος. Το αεροσκάφος ανήκε σε περιφερειακή ρωσική αεροπορική εταιρεία, την «Angara». Βγήκε από τον διάδρομο μετά την προσγείωση, προσέκρουσε σε μικρό κτίριο και πήρε φωτιά.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΜΟΣΧΑ.-- Να παρατείνει τις οικονομικές κυρώσεις σε συγκεκριμένους τομείς της ρωσικής οικονομίας έως τις 31 Γενάρη 2020 αποφάσισε χτες το Συμβούλιο της ΕΕ. Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια της ενημέρωσης από τη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκ. Μέρκελ, και τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμ. Μακρόν, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής. Η Σύνοδος Κορυφής ζήτησε την επείγουσα επανεκκίνηση των διαπραγματευτικών προσπαθειών με στόχο να εφαρμοστούν οι συμφωνίες του Μινσκ. Οι κυρώσεις αφορούν τον χρηματοπιστωτικό, τον ενεργειακό και τον αμυντικό τομέα.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Με στόχο «να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη φιλία» των δύο χωρών ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ασράφ Γάνι, ξεκίνησε χτες διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν, με φόντο την ένταση των διεργασιών γύρω από την «ειρήνευση» στην περιοχή και την «αντιμετώπιση» αλλά και τη συνεννόηση με τους Ταλιμπάν. Αλλωστε, αύριο ξεκινά στην Ντόχα του Κατάρ νέος γύρος συνομιλιών ΗΠΑ - Ταλιμπάν.

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.-- Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ ενάντια στο νομοσχέδιο για την έκδοση υπόπτων στην Κίνα, παρά την προσωρινή αναστολή του που αποφάσισε η κυβέρνηση. Οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν πανό που έγραφαν: «Ελεύθερο Χονγκ Κονγκ», «Δημοκρατία τώρα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ