Πέμπτη 27 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Με κριτήριο την πείρα τους οι συνταξιούχοι να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ

Δήλωση του Δήμου Κουμπούρη, προέδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, υποψήφιου βουλευτή Δυτικής Αττικής με το ΚΚΕ

Σε δήλωσή του για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής με το ΚΚΕ, τονίζει τα εξής:

«Το πρώτο και βασικό ζήτημα είναι οι συνταξιούχοι να μην υποχωρήσουν στις δυσκολίες του καλοκαιριού και να κατέβουν μαζικά να ψηφίσουν, να ενισχύσουν το ΚΚΕ, έχοντας ως κριτήριο ψήφου την ίδια την πείρα τους από τα δεινά που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια, πρώτα της καπιταλιστικής κρίσης και τώρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Οι θανατηφόρες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, της 13ης και 14ης σύνταξης, η περικοπή - αφαίρεση του ΕΚΑΣ, οι αυξήσεις του ποσοστού κράτησης για την Υγεία σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, η καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, το νέο σάρωμα των συντάξεων με το νόμο Κατρούγκαλου, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, οι αυξήσεις στα φάρμακα και στο ποσοστό συμμετοχής, η αφόρητη φορολογία και πολλές άλλες περικοπές ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, που κυβέρνησαν είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασίες, καθώς και από εκείνα τα κόμματα που δεν κυβέρνησαν αλλά ψήφισαν τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους.

Ολα αυτά που περιέκοψαν δεν είναι χάρισμα καμίας κυβέρνησης, είναι κατακτήσεις που ήρθαν με αγώνες και θυσίες. Είναι χρήματα των συνταξιούχων δουλεμένα και πληρωμένα με το μόχθο και τον αγώνα μιας ζωής. Δεν τα δανείστηκαν και δεν τα χρωστάνε σε κανένα δανειστή και δεν πρόκειται να σταματήσουμε τη διεκδίκησή τους. Λευκό πανί δεν θα σηκώσουμε.

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, που πήραν το χαρακτήρα εθνικών εκλογών, έχουν προδιαγράψει ότι μπροστά μας θα αντιμετωπίσουμε μια εξίσου αντιλαϊκή, αντεργατική, αντισυνταξιουχική κυβέρνηση, στα χνάρια της σημερινής, που της έστρωσε το χαλί.

Ξέρουμε ότι τη Δευτέρα μετά τις εκλογές ο λαός, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι θα είναι στην αντιπολίτευση. Στην κυβέρνηση θα είναι η ΕΕ, το ΔΝΤ, τα μέτρα επιτήρησης, τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί νόμοι, τα ματωμένα πλεονάσματα, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι απαιτήσεις τους και η κυβέρνηση που θα τις υπηρετεί.

Την Κυριακή 7 Ιούλη με την ψήφο μας είναι ανάγκη να καταδικάσουμε τα κόμματα που με τις αντισυνταξιουχικές τους πολιτικές τσάκισαν τη ζωή τη δική μας, των παιδιών και των εγγονιών μας. Αυτή επιβάλλεται να είναι η στάση και η θέση των ανθρώπων που είναι απόμαχοι της δουλειάς, όχι της ζωής και του αγώνα.

Να απορρίψουμε την προπαγάνδα που λέει "ό,τι έγινε έγινε", να απορρίψουμε τα ψέματα ότι τάχα "τώρα με την ανάπτυξη θα ζήσουμε καλύτερα".

Να στηρίξουμε το ΚΚΕ, αυτούς που ήταν δίπλα μας και στους αγώνες και μέσα στη Βουλή, αυτούς που έδωσαν μάχη για να αποκρούσουν τις αντιλαϊκές πολιτικές στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά μας. Αυτούς που γνωρίζουμε ότι από τη Δευτέρα μετά τις εκλογές θα είμαστε στο ίδιο μετερίζι, και από τη θέση της αντιπολίτευσης θα δίνουμε τη μάχη παντού. Ξέρουμε πολύ καλά πως μέχρι σήμερα ό,τι αποκρούσαμε, ό,τι κερδίσαμε, είναι αποτέλεσμα σκληρών αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση του αγώνα μέχρις ότου ο εργαζόμενοι και ο λαός να πάρουν στα δικά τους χέρια την παραγωγική βάση και ο πλούτος που παράγουν να υπηρετεί τις δικές τους ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ