Πέμπτη 27 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η «Ορέστεια» στην Επίδαυρο

Αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 29 Ιούνη θα παρουσιαστεί σε ενιαία παράσταση η «Ορέστεια» του Αισχύλου, η μοναδική σωζόμενη τριλογία του αρχαίου δράματος. Τρεις σκηνοθέτριες επιμελούνται την παράσταση, στην πρώτη τους εμφάνιση στην Επίδαυρο.

Τον «Αγαμέμνονα», το πρώτο μέρος της τριλογίας, που αφηγείται την επιστροφή του Αγαμέμνονα στο Αργος μετά το τέλος του Τρωικού Πολέμου, σκηνοθετεί η Ιώ Βουλγαράκη. Στο δεύτερο μέρος της τριλογίας, «Χοηφόροι», που σκηνοθετεί η Λίλλυ Μελεμέ, κυριαρχεί η φιγούρα της Ηλέκτρας που πενθεί τον πατέρα της και προσμένει τον ερχομό του αδερφού της για να εκδικηθούν. Το τρίτο μέρος της τριλογίας, «Ευμενίδες», που σκηνοθετεί η Γεωργία Μαυραγάνη, έχει ως θέμα την καταδίωξη του Ορέστη από τις Ερινύες και τη δοκιμασία που πρέπει να περάσει, προκειμένου να εξευμενιστούν και να μετατραπούν σε Ευμενίδες.

Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης.

Παίζουν: Α. Ξάφης, Ε. Σαουλίδου, Α. Λογοθέτης, Μ. Κίτσου, Φ. Κομνηνού, Γ. Χρυσοστόμου, Γ. Νιάρρος κ.ά.

  • Το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει για πέμπτη χρονιά τη δράση «Πάμε Επίδαυρο», που αφορά ειδικά πακέτα προσφορών για την παρακολούθηση των παραστάσεών του στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς. Η συγκεκριμένη δράση επανδρώνεται και με θεατρολόγους, οι οποίοι καθ' οδόν πραγματοποιούν παρουσίαση και ανάλυση των έργων στο κοινό, ενώ κατά την επιστροφή ακολουθούν ανταλλαγή απόψεων και αποτίμηση της εμπειρίας.

Η προσφορά για το άνω διάζωμα είναι στα 16 ευρώ και στο κάτω διάζωμα στα 26.

Κρατήσεις για την ειδική προσφορά: Δευτέρα - Παρασκευή, 8 π.μ. - 4 μ.μ., τηλ. 2107001468 και στο email: grafeiosillogon@n-t.gr.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ