Τετάρτη 26 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι καταδίκη των υπεύθυνων για την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ

Περιοδεία στη βιομηχανία πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ

Τα γραφεία της ΛΑΡΚΟ, στα Πολιτικά της Εύβοιας, επισκέφτηκε την Παρασκευή 21/6 ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας με το Κόμμα. Επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ, συναντήθηκε με τη διοίκηση του Σωματείου και ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιχείρηση, που προκαλούν μεγάλες ανησυχίες.

Ο Γ. Μαρίνος ενημέρωσε το Σωματείο για τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ και τη διαρκή του δράση στο πλευρό των εργαζομένων και τόνισε ότι την επομένη των εκλογών το Κόμμα θα είναι και πάλι μαζί τους, ενάντια στα όποια αντεργατικά σχέδια επιχειρήσει να περάσει η επόμενη κυβέρνηση.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ στη συνέχεια επισκέφτηκε τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ στην Κεντρική Εύβοια, όπου η ανησυχία των εργαζομένων είναι μεγάλη. Οπως διαπιστώθηκε, η πολιτική απαξίωσης από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ έχει ως αποτέλεσμα τον οικονομικό στραγγαλισμό της ΛΑΡΚΟ, την έλλειψη καυσίμων και ανταλλακτικών, που καθηλώνει τα οχήματα, τη δυσκολία επαρκούς εξόρυξης μεταλλεύματος.

Στις παρεμβάσεις του ο Γ. Μαρίνος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες. Καταδίκασαν μια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας, τη μεγαλύτερη επιχείρηση νικελίου στην Ευρώπη, σε χρόνια, σχεδιασμένη απαξίωση.

Αυτή είναι η ανάπτυξή τους, η καπιταλιστική ανάπτυξη. Υπονομεύει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, είναι αντιλαϊκή και επικίνδυνη για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Οι υποσχέσεις του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν "αέρας κοπανιστός" και οι ψευτοδικαιολογίες των βουλευτών και υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκαλούν τους εργαζόμενους.

Εχει έρθει η ώρα για μαζική καταδίκη αυτών των κομμάτων. Είναι κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου, προσκυνούν τα συμφέροντά του, είναι αδίστακτα.

Εχει έρθει η ώρα για μαζική ψήφο στο ΚΚΕ, για να είναι ισχυρό την επόμενη μέρα στη Βουλή και στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, γιατί μόνο έτσι θα έχετε δύναμη εσείς, θα έχουν δύναμη η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Το ΚΚΕ σταθερά παλεύει όλα τα χρόνια μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ για το ιερό δικαίωμα στη δουλειά, για τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για την προστασία της ασφάλειας και της ζωής σας, για τη ματαίωση κάθε αντεργατικού σχεδίου που αφορά την πορεία της επιχείρησης, την οποία ορέγονται μεγάλα συμφέροντα.

Ετσι θα συνεχίσουμε και την επόμενη μέρα, αποφασιστικά, με πιο δυνατό ΚΚΕ, στήριγμα των εργαζομένων, σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική. Και σας καλούμε να βαδίσουμε μαζί, για να αντισταθούμε αποφασιστικά, για να ανοίξουμε το δρόμο για τη λαϊκή εξουσία και διακυβέρνηση, με τα οικονομικά εργαλεία στα χέρια του λαού, για μια ανάπτυξη που θα αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και τον ορυκτό πλούτο προς όφελος των εργαζομένων, του λαού μας, με κριτήριο τις ανάγκες του και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών, των λίγων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ