Τετάρτη 26 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση του ΚΚΕ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών

Πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, χτες, Τρίτη 25 Ιούνη, συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), μετά από αίτημά της.

Τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με τα προβλήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων ανέπτυξε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης ο Θ. Παφίλης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτής, ο Ν. Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., και ο Λ. Ανδρόπουλος, μέλος της Επιτροπής για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣ δόθηκε αναλυτικό κείμενο με τις θέσεις του ΚΚΕ και τονίστηκε ότι το Κόμμα θα συνεχίσει να στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους, με ανακοινώσεις, Ερωτήσεις στη Βουλή και άλλες παρεμβάσεις.

Στο κείμενο τονίζεται ότι το ΚΚΕ θεωρεί πως η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων προέρχεται από φτωχά λαϊκά στρώματα, ότι τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα των οικογενειών τους ταυτίζονται με τα συμφέροντα του λαού και όχι με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Οτι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, όλος ο ελληνικός λαός, έχει ανάγκες, δικαιώματα και ελευθερίες, συμπεριλαμβανομένων των συνταγματικών δικαιωμάτων του συνεταιρίζεσθαι, της συνδικαλιστικής οργάνωσης και δράσης. Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων έχει το δικαίωμα της συνδικαλιστικής συμμετοχής και δράσης.

Σημειώνεται ακόμη πως, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, η χώρα και ο λαός μας βυθίζονται όλο και βαθύτερα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, πως οι κίνδυνοι για την εμπλοκή της χώρας μας σε πολέμους γίνονται ακόμα μεγαλύτεροι. Πως η χώρα μας δεν πρέπει να συμμετέχει σε καμιά αποστολή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, έξω από τα σύνορα, σε βάρος άλλων λαών, αποστολές που καμιά σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του λαού μας και την κύρια αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι να προασπίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Σημειώνεται ακόμα πως το ΚΚΕ αγωνίζεται με συνέπεια για να αποτρέψει την προσπάθεια διείσδυσης του φασισμού στις Ενοπλες Δυνάμεις, ότι θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση τον αγώνα για να απομονωθεί η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή και καλεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να συμπορευτούν μαζί του σε αυτόν τον αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ