Τετάρτη 26 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Με αφορμή «απεργία γυναικών» στην Ελβετία

Με αφορμή τη λεγόμενη «απεργία γυναικών» που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες στην Ελβετία, με βασικά αιτήματα «επενδύσεις στον τομέα της Πρόνοιας, αναγνώριση της απλήρωτης δουλειάς των γυναικών στο σπίτι και στην κοινωνία, μηδενική ανοχή στη φυλετική βία», και η οποία κινητοποίηση εντασσόταν στις δραστηριότητες της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC - παραμάγαζο των ΗΠΑ και των πολυεθνικών), η Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη, ακόμα και στους καπιταλιστικούς "παραδείσους", όπως η Ελβετία (που είναι "παράδεισος" για τους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά όχι για τους εργαζόμενους), ούτε αναδεικνύονται ούτε αντιπαλεύονται με κινητοποιήσεις "φύλου", τέτοιου προσανατολισμού και περιεχομένου».

Και καταλήγει: «Για τους εργαζόμενους, γυναίκες και άνδρες, ένας είναι ο δρόμος: Η οργάνωση και ενίσχυση της πάλης με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες τους. Η ενίσχυση της ταξικής γραμμής πάλης μέσα στα συνδικάτα, απέναντι στην αλλοτρίωση του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, την οποία εκφράζουν ΣΕΣ (σ.σ. Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων) και ITUC. Η πάλη της εργατικής τάξης για να πάρει στα χέρια της όλα όσα της ανήκουν, όλα όσα έχει δημιουργήσει με τη δουλειά της, να σπάσει τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και έτσι να κατακτήσει την πραγματική ισοτιμία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ