Τετάρτη 26 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών είναι πόσο ισχυρό θα βγει το ΚΚΕ

Στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Αλεξανδρούπολη μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας

Με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αλεξανδρούπολη, με κεντρικό ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και οι 6 υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στον Εβρο, Σταμάτης Γκατζίδης, Σάββας Δευτεραίος, Σιδέρης Μιχαηλίδης, Αννα-Μαρία Σίσκου, Φανή Τρέλλη, Γιάννης Χιώνης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γλέντι με λαϊκό και έντεχνο τραγούδι.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, ο Μάκης Παπαδόπουλος έθεσε το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών, σημειώνοντας: «Στην κάλπη θα αναμετρηθούν ξανά οι πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου με το κόμμα της εργατικής τάξης, του λαού, το ΚΚΕ. (...) Γι' αυτό σ' αυτές τις εκλογές αυτό που κρίνεται για το λαό είναι το πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση, η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για ν' ανοίξει ο δρόμος της πραγματικής ανατροπής, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας».

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, ανέδειξε ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι οι κύριοι παράγοντες κινδύνου για τους λαούς της περιοχής. Οπως είπε, «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ παραπλανούν και προβάλλουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ως ασπίδα προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ειρήνης στην περιοχή.


Τα πρόσφατα γεγονότα και τα παλιότερα αποδεικνύουν πόσο επικίνδυνη για το λαό μας και τους υπόλοιπους λαούς της περιοχής είναι η όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, πόσο επικίνδυνη είναι η ενεργή συμμετοχή στα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ ενάντια στον άξονα Ρωσίας, Κίνας και Ιράν. Αποκαλύπτουν ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ όχι μόνο δεν προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά είναι βασικοί παράγοντες κινδύνου ενάντια στους λαούς της περιοχής».

Αναλύοντας τα πρόσφατα γεγονότα και την ουσία των ανταγωνισμών, υπογράμμισε ότι «τώρα μπορούν όλοι να κατανοήσουν καλύτερα πόσο επικίνδυνη είναι η πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα να γεμίσει την Ελλάδα με αμερικανικές βάσεις απ' την Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα έως την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας στα Χανιά.

Τώρα μπορούν όλοι να κατανοήσουν τους μεγάλους κινδύνους απ' την ανάδειξη της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτικό, μεταφορικό και ενεργειακό σταθμό των ατλαντικών σχεδίων για τη μείωση της ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με τη φωτιά, χωρίς κανένα όφελος για το λαό και τους γειτονικούς λαούς.

Φυσικά θα υπάρξουν οφέλη για ορισμένους εγχώριους ομίλους και το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο. Θα ωφεληθούν οι όμιλοι που συμμετέχουν στη μεταφορά φυσικού αερίου και στην κατασκευή των σχετικών υποδομών. Θα ωφεληθούν απ' την ιδιωτικοποίηση και την αναβάθμιση του ρόλου του λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Θα ωφεληθούν οι όμιλοι που έχουν επενδύσει στα Δυτικά Βαλκάνια.

Ομως ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα, ούτε καν φτηνά καύσιμα απ' την υλοποίηση των συγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων. Αντίθετα, θα αυξηθούν οι κίνδυνοι ρύπανσης του περιβάλλοντος ακόμα και σε περίοδο ειρήνης, αφού προχωρά το ειδικό καθεστώς fast track για την αδειοδότηση και τη λειτουργία των σχετικών επενδύσεων».

Ισχυρό ΚΚΕ για την οργάνωση της αντεπίθεσης

Κάλεσε τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές, ξεκαθαρίζοντας ότι απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να διασφαλίσει ότι ο λαός θα είναι πιο δυνατός για να οργανώσει την αντεπίθεσή του.

Ενώ, απαντώντας σε όλους αυτούς που ρωτάνε υποκριτικά αν το ΚΚΕ μπορεί και θέλει να κυβερνήσει, είπε: «Το ΚΚΕ έχει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο που μπορεί να απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, αν ο λαός αποφασίσει να πάρει στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας και το τιμόνι της εξουσίας.

Το δικό μας σχέδιο μπορεί να απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, γιατί αλλάζει ριζικά τον σκοπό της παραγωγής, θέτει ως γνώμονα της ανάπτυξης τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.

Το δικό μας σχέδιο της κοινωνικοποίησης, της κοινωνικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, απελευθερώνει την κύρια παραγωγική δύναμη, τον εργαζόμενο άνθρωπο, απ' τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς, της εκμετάλλευσης.

Στο σοσιαλισμό οι εργάτες, οι εργαζόμενοι θα παίζουν ενεργό ρόλο στη λήψη, στην εφαρμογή και στον έλεγχο των αποφάσεων. Θα πρωταγωνιστούν μέσα απ' τις γενικές συνελεύσεις τους σε κάθε παραγωγική μονάδα, κάθε τόπο δουλειάς και μόρφωσης.

Μέσα σ' αυτήν την ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας, όπου η οικονομία θα έχει απαλλαγεί απ' τους νόμους του καπιταλιστικού κέρδους, μπορεί να υπάρξει κεντρικά σχεδιασμένη παραγωγή που να διασφαλίσει τη λαϊκή ευημερία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τα ΝΑΤΟικά σχέδια «υπάρχει κράτος»(2023-03-09 00:00:00.0)
Συνεχίζονται τα ΝΑΤΟικά φορτία θανάτου(2022-06-28 00:00:00.0)
Ο λαός έχει να περιμένει μόνο από την οργάνωση της πάλης του, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ(2022-04-16 00:00:00.0)
Εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε συμμετοχή και εμπλοκή!(2022-02-28 00:00:00.0)
Οχι στην άσκηση των ΝΑΤΟικών φονιάδων!(2021-02-26 00:00:00.0)
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ(1999-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ