Τρίτη 25 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ θα πιάσει τόπο την επόμενη μέρα

Σε συγκέντρωση κλαδικών Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ μίλησε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση των ΤΟ Βιομηχανίας, Κατασκευών, Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ μίλησε χτες βράδυ ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο Πεδίον του Αρεως.

Εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος, εργαζόμενοι στους συγκεκριμένους κλάδους, έδωσαν το «παρών» και παρέμειναν στο χώρο παρά τη ζέστη, έως αργά το βράδυ, παρακολουθώντας το μουσικό πρόγραμμα με το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη» που ακολούθησε μετά την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα και έντυσε μελωδικά τη συγκέντρωση.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Λουίζα Ράζου, υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα, και Κώστας Παρασκευάς.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γιάννης Αναγνώστου από τον κλάδο των Κατασκευών, υποψήφιος στην Α' Αθήνας και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, η Ευανθία Ρουτζούνη από τον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών, υποψήφια στον Νότιο Τομέα και μέλος των ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και της ΟΜΕ ΟΤΕ, και ο Βασίλης Σταμούλης από τον κλάδο της Κλωστοϋφαντουργίας, υποψήφιος στον Νότιο Τομέα και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.

Ο Δ. Κουτσούμπας, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, τόνισε ότι στις 7 Ιούλη μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να πιάσει τόπο και τους κάλεσε να «δυναμώσουν το μόνο Κόμμα που εμπιστεύονται», «το μόνο Κόμμα που γνωρίζετε μέσα στους χώρους δουλειάς. Το μόνο Κόμμα που δεν συνομιλεί με τους επιχειρηματικούς ομίλους και την εκάστοτε κυβέρνηση, για το πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι. Το μόνο Κόμμα που αναγνωρίζετε ότι βρίσκεται στην πρωτοπορία των αγώνων της εργατικής τάξης.


Δυναμώστε το Κόμμα σας, δυναμώστε το ΚΚΕ. Για να μπορούμε από καλύτερες θέσεις την επόμενη μέρα των εκλογών να οργανώσουμε την πάλη και να διεκδικήσουμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Για να διεκδικήσουμε προστασία στην εργασία και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς».

Οπως είπε χαρακτηριστικά, «εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει καπιταλιστική εκμετάλλευση. Γνωρίζετε πολύ καλά τι σημαίνει να παράγεις όλο αυτόν τον απίστευτο πλούτο που υπάρχει γύρω μας και ταυτόχρονα εσείς και οι οικογένειές σας να μην μπορείτε να απολαύσετε μια ζωή με αξιοπρέπεια και ευημερία». Αφού έφερε συγκεκριμένα παραδείγματα των τελευταίων ημερών, όπως της «Frigoglass» στην Πάτρα και της ΔΕΛΤΑ στην Ημαθία, αλλά και της COSCO στον Πειραιά, ανέδειξε ότι η περιβόητη καπιταλιστική ανάπτυξη δεν φέρνει «φως» στη ζωή των εργαζομένων.

Και πρόσθεσε ανάμεσα σε άλλα:

«Ο εγκλωβισμός της λαϊκής δυσαρέσκειας στον έναν πόλο του εκμεταλλευτικού συστήματος με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή στον άλλο πόλο με κορμό τη ΝΔ έδινε κάθε φορά αέρα στα πανιά των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων να επιβάλλουν νέα μνημόνια και νέα αντεργατικά μέτρα.

Ιδιαίτερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διακρίθηκε στην ικανότητά της να χειραγωγεί και να κοροϊδεύει το λαό. Πήρε δεκάδες εύσημα από τις εργοδοτικές ενώσεις, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, για την ικανότητά της να περνά αντιλαϊκά μέτρα και να κρατά καθηλωμένο ένα σημαντικό τμήμα από το εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Τώρα μπροστά στις εκλογές στις 7 Ιούλη, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για το ποιος είναι πιο ικανός να διατηρήσει σταθερή την πορεία της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και των κερδών για τα μονοπώλια, διατηρώντας ταυτόχρονα και τους εργαζόμενους αιχμάλωτους στη στρατηγική του κεφαλαίου. (...)

Οσο πιο κάτω είναι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και παράλληλα όσο πιο ψηλά είναι το ΚΚΕ, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για τους εργαζόμενους».

Και καταλήγοντας κάλεσε σε «ψήφο λοιπόν στο ΚΚΕ, για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, για να μπει φρένο, για να μπει το λαϊκό κίνημα σε φάση αντεπίθεσης με τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας στο προσκήνιο, γιατί εκεί βρίσκεται η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας. Αυτό θα μετρηθεί και στις εκλογές! Γι' αυτό η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι η ψήφος που μετράει».

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη συγκέντρωση θα δημοσιευτεί στον αυριανό «Ριζοσπάστη».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση στο εξωτερικό(2023-05-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2019-06-20 00:00:00.0)
Με δυνατό ΚΚΕ να χτυπήσουμε στην ψυχή του το τέρας(2015-09-04 00:00:00.0)
Να φτάσει παντού το ψηφοδέλτιο της αντίστασης(2010-11-03 00:00:00.0)
Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει δυνατός λαός, ελπίδα για το αύριο(2009-09-26 00:00:00.0)
Ψήφος εντολής στο ΚΚΕ για συνεπή υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων(2007-09-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ