Τρίτη 25 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Σε πρώτο πλάνο η πυρηνική πολιτική

Με την πυρηνική πολιτική του ΝΑΤΟ σε πρώτο πλάνο, όπως και τον παραπέρα εξοπλισμό του, στην όξυνση της κόντρας με άλλα ιμπεριαλιστικά μέτρα, ξεκινά, αύριο, Τετάρτη, στις Βρυξέλλες, η διήμερη Σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ιμπεριαλιστικού οργανισμού.

Αλλωστε αύριο η πρώτη θεματική ενότητα της Συνόδου αφορά συνεδρίαση της ομάδας πυρηνικού σχεδιασμού του ΝΑΤΟ (NATO Nuclear Planning Group) σε επίπεδο υπουργών. Θα έχει προηγηθεί άτυπη ενημέρωση στελεχών για τη Σύμβαση INF, τη σύμβαση για μείωση των πυρηνικών μέσου βεληνεκούς, για παραβίαση της οποίας το ΝΑΤΟ κατηγορεί τη Ρωσία, οι δε ΗΠΑ απειλούν με αποχώρηση από τη Συνθήκη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Την ίδια ώρα, βέβαια, το ΝΑΤΟ επιταχύνει τις ετοιμασίες για ενίσχυση του οπλοστασίου του. Συγκεκριμένα, αύριο, προγραμματίζεται φιέστα για υπογραφή μνημονίου συνεργασίας από τους υπουργούς Αμυνας Βελγίου, Ιταλίας, Σλοβακίας, Κροατίας και Βρετανίας, προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού στρατηγικά πυρομαχικά χερσαίας αντιπαράθεσης.

Την Πέμπτη αναμένεται αντίστοιχη φιέστα, με υπογράφοντες άλλο ένα τέτοιο μνημόνιο, αυτό για στρατηγικά πυρομαχικά για αντιπαράθεση στη θάλασσα, τους υπουργούς Αμυνας από Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία και Φινλανδία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ