Τρίτη 25 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το 32ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων

Παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Στον Παρνασσό για το 32ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων βρέθηκε την Κυριακή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου του Κόμματος, στο οποίο συμμετείχαν ακόμα ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας Κώστας Μπασδέκης, οι υποψήφιοι βουλευτές Βοιωτίας Πέτρος Αρκουμάνης και Νατάσα Τάτση, ο Γραμματέας της ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ Γιώργος Κοτρόγιαννος και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Την όμορφη εκδήλωση στη θέση Λαπάθια Δαύλειας, στη σκιά των ελάτων, συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Βοιωτίας και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας - ΔΔ Δαύλειας. Στο αντάμωμα έγιναν αναπαραστάσεις σαρακατσάνικων εθίμων, ενώ χορευτικά συγκροτήματα χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς υπό τους ήχους του κλαρίνου μουσικών συγκροτημάτων.

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε: «Καλημέρα σας, χρόνια πολλά, σ' αυτό το σπουδαίο αντάμωμα εδώ στον Παρνασσό των Σαρακατσαναίων, μια εποχή που θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε τους προγόνους μας, να ξεχάσουμε τον πολιτισμό μας, τα ήθη και έθιμά μας, σ' αυτήν τη σύγχρονη βαρβαρότητα, αυτά τα ανταμώματα είναι όχι μόνο για να περνάμε καλά, να διασκεδάζουμε, να παίρνουμε ανάσα ζωής, να χαμογελάμε, να ανταμώνουμε, να τραγουδάμε και να χορεύουμε, αλλά ταυτόχρονα να συζητάμε μεταξύ μας, γιατί ο λαός ενωμένος πρέπει να είναι, έχει κοινά συμφέροντα ενάντια σε όσους τον καταπιέζουν, σε όσους επιβουλεύονται τις τύχες της χώρας μας, των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, τα δικαιώματα του λαού μας και όλοι μαζί ενωμένοι με δύναμη, με υγεία να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, γιατί πάντα πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Σας εύχομαι καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες, Σαρακατσάνοι και Σαρακατσάνες, το αντάμωμά μας να είναι νέο ξεκίνημα γι' αυτήν τη δύσκολη ζωή, για τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας και πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία και δύναμη».


Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σπύρος Κεραμυδάς, πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Βοιωτίας, και ο Παναγιώτης Στουρνάρας, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δαύλειας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντάμωσαν στο Λαπαθιά οι Σαρακατσαναίοι(2014-06-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ